Cofki koordynacyjne - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 wrz 2016, 10:50

ROPS zrobił swoje, więc teraz, hmm, my :) Mam rozpatrzeć wniosek od 2016-06-01. Do sierpnia, kiedy to wkracza dochód uzyskany, rodzinie przysługuje 500 na wszystkie dzieci, od sierpnia na drugie i kolejne. Da się to w Sygnity zrobić jedną decyzją, czy najpierw będę musiał przyznać całość, a potem wnioskiem o zmianę, zmienić od sierpnia z przekroczeniem na drugie i kolejne, a na pierwsze dać odmowę??
Bazyllo

Napisano: 21 wrz 2016, 11:49

ja bym zrobiła normalny wniosek na całość, potem przeliczyła dochody przez modyfikację danych wniosku, nowy wydruk dochodów po uzysku i dała decyzję z decyzji anulując na pierwsze dziecko z powodu poprawy warunków finansowych. Przecież rodzic tylko zgłasza że podjął zatrudnienie a nie składa nowego wniosku, więc moim zdaniem nie możesz zarejestrować nowego wniosku bo on nie wpłynął.
malenstwo

Napisano: 21 wrz 2016, 11:57

Niestety w takich razach (modyfikacja danych wniosku) nie zostaje ślad po poprzednich dochodach, stąd wprowadzanie wniosku o zmianę sytuacji, które to rozwiązanie wydaje mi się najsensowniejsze :)
Bazyllo

Napisano: 22 wrz 2016, 7:57

No i jeszcze jedna kwestia, zanim zacznę zmieniać od sierpnia, to muszę wypłacić VI i VII, bo przecież nie da mi zmienić wypłat w realizacji. A jak nie będzie ich na liście, to zmieni mi wszystko. Ech :( Jakieś pomysły??
Bazyllo

Napisano: 22 wrz 2016, 9:20

Pisałem już o takiej akcji przy okazji ŚR, ze złot za złot i pełną kwotą. W sierpniu zł za zł, a od września pełna kwota. Da się to zrobić jedną decyzją w Sygnity? Nikt nie praktykował takich przejść i nie ma patentu, jak to krok po kroku zrobić? :(
Bazyllo

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x