Córka nie chce opiekować się matką... - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 29 sie 2014, 23:10

Proponuję wniosek do Sądu o alimenty od córki, w uzasadnieniu, że to środki na zapewnienie godziwej opieki w miejscu zamieszkania dla tej kobiety, której rodzina nie jest w stanie zapewnić opieki.
pracownik-socjalny

Napisano: 30 sie 2014, 11:10

Piszesz,że w przypadku tej pani z pewnością dobrem nie będzie DPS. A skąd masz pewność jak będzie wyglądało jej życie jak juz przekonasz córkę, że ma ja zabrać do siebie. Skąd wiesz jak córka będzie się nią zajmowała, skoro zostanie zmuszona do tego. ?
Ja bym nie rokowania dobrze... Ale może się mylę.
A DPS nie zawsze jest zlem.
ona ona

Napisano: 31 sie 2014, 14:16

jest na to paragraf z kk - porzucenie osoby nieporadnej, niestety ops-y nie korzystają z tego przepisu
dalia

Napisano: 01 wrz 2014, 13:24

mialam ostatnio tez taka sytuacje, niestety nie mamy duzego pola manewru...jedyne co nam pozostaje to umoralniac ...wchodzi tu w gre jedynie alimentacja....
co prawda art. 87 k.r.io. mowi ze rodzice i dzieci obowiazani sa wspierac sie wzajemnie ale nie ma okreslonych sankcji z nie wywiazywania sie z tego obowiazku...
ale moze jestesmy wypaleni i sfrustrowani do tego stopnia ze nie chce nam sie juz walczyć wiec utrzyj nam nosa i pokaż, że można z takimi osobami walczyć... jesli ci sie uda to mam nadzieje ze pochwalisz sie z osiągnieć ;)
aga_ops

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x