Córka ubiega się o SZO ns matkę. Wywiad przeprowadzony z matką, która oświadczyła ze córka opiekuje się nią. Pracownik stwierdzil ze opieka jest należyta, wymienił co córka robi. Ale jest też napisane ze przyjeżdża do matki conajmniej 4 razy w tyg. Na 6 godz. Odległość ok 50 km. Czy w takim przypadku przysluguje szo? Macie wyroki w których opisana jest definicja stałej opieki?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
powiedz mi, co należy rozumiec przez pojęcie -stała opieka-? bo już sama nie wiem, ale czy są jakies konkretne wyroki w których wyjasniaja to?? córka mieszka ok 50 km w jedną str.
stała nie oznacza ciągła.. opiekun też człowiek i ma swoją rodzinę ... najważniejsze by osoba chora była zadbana i zaopiekowana
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ewalu wiem ze to juz nie ten teamt, ale jesli jest panna z dzieckiem i zawarła zw. małżenski z Panem ktory nie jest ojcem dziecka np 15.10.2017r. to dochód liczymy męża juz od października? I jeszcze on jest w zakładzie karnym. Ja mam wystąpić do ZK czy napewno przebywa irp? Czy Pani moze mi dostarczyć? Mąż co weekend przyjeżdza bo ma przepustki, wiec on wezmie zasw. I pracuje od paźdzernika 2016r. w tym ZK, ale nie ma żadnego PITu za ten rok. Czy mozliwe ze pracuje na umowę o prace, czy jednak na innych zasadach?Jeszcze mu odtrącają alimenty na jego dziecko z innego związku