córka z rodziny wielodzietnej bierze ślub we wrześniu? - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 08 sie 2014, 8:43

Do AriGold jak wydaję kartę to daje do podpisania oświadczenie o zgłaszaniu wszelkich zmian w rodzinie, np. zmianach w składzie rodziny, w stanie cywilnym członków rodziny itp.
ups

Napisano: 08 sie 2014, 10:39

Oczywiście. Po szkoleniu z panem Mazurkiewiczem to nie jedno z oświadczeń :) Szczególnie jeśli chodzi o dzieci niepełnosprawne. Im kartę wydaje się do 18 roku życia. A potem dopiero na czas ważności orzeczenia z oświadczeniem o zgodzie na przetwarzanie danych związanych ze stanem zdrowia, chodzi o art. 27. Do tego przy wydawaniu karty klient podpisuje takie oświadczenie o zmianach w sytuacji rodzinnej, o którym wspomniałem. Przy składaniu wniosku dobrze jest również mieć kartę informacyjną o dokumentach które weryfikujemy, gdyż w razie jakiś nie przyjemności ma to podstawę prawną.
AriGold

Napisano: 08 sie 2014, 13:43

Do AriGold
Ok, to jak ma wyglądać takie oświadczenie dla dziecka niepełnosprawnego po 18 r.z., które ma zawierać zgodę na przetwarzanie danych związanych ze stanem zdrowia? I co to art.27, które przytoczyłeś?
ups

Napisano: 22 sie 2014, 8:13

Proszę podaj maila i wieczorem spodziewaj się wiadomości ;)
AriGold

Napisano: 22 sie 2014, 8:14

Przepraszam, że tak późno, ale byłem na urlopie.
AriGold

Napisano: 22 sie 2014, 10:30

jeszcze sierpień sie nie skończył, więc wszystko da się zrobić :-) to mój mail: [email protected]
ups

Napisano: 22 sie 2014, 10:59

Nie ma oświadczeń na to co jest elementem pouczenia przez organ . Na jakiej podstawie prawnej mam złożyć oświadczenie , że będę informować o zmianie sytuacji rodzinnej . Bzdura do kwadratu . To klient ma być poinformowany o wszelkich skutkach zmian z jakimi się spotka i jaki one mają wpływ na jego uprawnienia . Może są to jeszcze oświadczenia pod groźbą ... :lol:
Nie mylmy oświadczeń i zaświadczeń jakie zobowiązany jest dostarczyć wnioskodawca z obowiązkiem informacyjnym wobec klienta i zapoznaniem się przez niego z treścią naszego "pouczenia " .
Zbieranie dokumentacji o.k. Przetwarzanie danych o.k.
ciekawy 123

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x