Cos o kierowniku?

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
ODPOWIEDZ
~Madzia

Cos o kierowniku?

Post autor: ~Madzia »

Nasza jes cudowna.
~prac.socjal.

Re: Cos o kierowniku?

Post autor: ~prac.socjal. »

nasz jest pod wpływem lizusów.
~nina

Post autor: ~nina »

nasza jest ok, ale ma też swoich lizusów. Generalnie nie ma co narzekać. Chwal szefa swojego, bo możesz mieć gorszego!
~Kuba

Post autor: ~Kuba »

Ludzie to mają szczęście ....nasza jest paskudna i pazerna.......
~@@@

Post autor: ~@@@ »

Nasza jest bardzo niekompetentna, kompletnie nie nadaje się na kierownika.
~zofia

Post autor: ~zofia »

Jestem kierownikiem w śds i proszę wierzyć kadra która pracuje wymaga stałego dokształcania, ukończone studia nie przygotowują do pracy z osobami z zaburzeniami psychicznymi. Pracuję w pomocy społecznej ok. 20 lat , śds sa placówkami które tak naprawdę powstały niedawno, brak w nich wypracowanych procedur, nawet ustawa o pomocy społecznej traktuje je ogólnikowo.
Myślę że większość osób zarządzających tymi placówkami otrzymały nomionację z klucza politycznego, dlatego tez może dochodzić do nieporozumień zarówno w płaszczyźnie zespół terapeutyczny-kierownik i odwrotnie.
~ala

Post autor: ~ala »

z tym kluczem politycznym to lekka przesada, za małe pieniądze, za dużo odpowiedzialności
~Jerzy

Post autor: ~Jerzy »

Zgoda . Ja bym zastąpił słowa \" klucz polityczny \" słowem kolesiostwo .Bo to tylko taka fuszka dla posłusznych i wiernych.Co do pieniędzy . to nie są takie małe. Można przytulać co miesiąc ok.4ooo na rączkę. I nie jest to żadna prowokacja . Wystarczy dobre ułożenie . Myślę , że na warunki pomocy społecznej jest to dość dobry wynik.........................
~Róża

Post autor: ~Róża »

Do Zofii. Zgadzam się całkowicie, pracownicy ŚDS w większości ŚDS pracują bardzo nieprofesjonalnie, w dużej mierze za zgodą kierownictwa, a może i przykładem. W moim otoczeniu jest około 4 ŚDS- tam się dzieją \"cuda terapeutyczne\". Ale jeśli kierownik jest lewy ale kadra mądrze myśli - to da się pewne sprawy przestawić na dobre tory- chyba ,że pracownicy maja w nosie pracę i liczą na lepsze pieniądze za podlizywanie się . Pracuję w ŚDS już 10 lat- kadra bierze pieniądze takie jak wszyscy - ale to co robią - robią profesjonalnie.
ODPOWIEDZ