Przedłużyłem świadczenie obcokrajowcowi na mocy przepisów COVID, bo skończyła mu się ważność karty pobytu. Osoba ta nie ma jeszcze karty pobytu i nie wiadomo kiedy będzie, a świadczenie przyznane do 31 maja 2021 r. Czy teraz taka osoba musi złożyć nowy wniosek z tą "starą kartą:, której ważność została przedłużona i przyznaję mu czy mogę mu z urzędu znowu przyznać i przedłużyć bez wniosku? Jak u was robicie? Proszę o pomoc. Bo ludzie dzwonią i pytają co mają robić...
Hej a masz może wzór decyzji bądź pisma na jakiej podstawie przedłużyłeś świadczenia?? Pani z Ukrainy przyszła do mnie dziś z informacją, że czeka na nową kartę pobytu a ostatnie świadczenia wypłaciłam jej we wrześniu 2020 r.
Wiem że mam jej wyrównać ale nie wiem czy z urzędu czy wydać decyzję zmieniającą?
Przedłużacie prawo do świadczenia i wysyłacie kolejną informacją czy pismo? Czy cudzoziemiec przedstawia wam dodatkowo jakieś dokumenty, np. potwierdzenie że złożył dokumenty w sprawie wydania kolejnej karty pobytu u Wojewody czy nie musi? Czy ja też mogę poprosić o wzór.
Jestem nowym pracownikiem, niedawno zaczęłam prace a pojawił się Pan z Ukrainy.Proszę o wysłanie wzoru na podstawie którego zostało przedłużone świadczenie. Ma być to decyzja czy informacja?