CZĘŚĆ D.1 sprawozdania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 kwie 2021, 9:38

Witam, program Nemezis w części D.1 policzył mi moje wnioski o podjęcie działań wysłane do innych OWW. Czy to prawidłowo, czy tu nie powinny być tylko wnioski o przyznanie świadczeń z FA?
majka131
Referent
Od: 02 maja 2014, 14:56
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2021, 9:43

Ponadto czy gdzies wykazujecie wnioski o podjęcie działań swoje? wysyłane do innych oww?
majka131
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2021, 10:31

majka131 pisze:
13 kwie 2021, 9:38
Witam, program Nemezis w części D.1 policzył mi moje wnioski o podjęcie działań wysłane do innych OWW. Czy to prawidłowo, czy tu nie powinny być tylko wnioski o przyznanie świadczeń z FA?
Teraz zauważyłam, że mi też zaciągnęło inne wnioski, nie tylko o podjęcie działań, ale jakiekolwiek dotyczące dłużników i wykreśliłam to, bo w tamtym kwartale miałam zaciągnięte tylko wnioski o przyznanie świadczenia i było dobrze, bo nie dzwonił nikt w tej sprawie.
majka131 pisze:Ponadto czy gdzies wykazujecie wnioski o podjęcie działań swoje? wysyłane do innych oww?
Ja nigdzie tego nie wykazuje...
Gopsiara6
Stażysta
Od: 14 paź 2020, 12:07
Zajmuję się: ŚR/FA/CP

Napisano: 13 kwie 2021, 10:36

Powiedz mi proszę jeszcze jakich dłużników wykazujesz w części F? Ja wykazuje tych dla których jesteśmy owd tylko zastanawiam się czy wszystkich którzy się przewinęli przez nasz ośrodek i np dla których jestśmy owd i oww i ktorzy mają ciągle zadłużenie? Czy tylko tych wobec których był wniosek o pojęcie działań/ wezwanie na wywiad w danym okresie 2020/2021 ??? :)
majka131
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2021, 12:10

majka131 pisze:Powiedz mi proszę jeszcze jakich dłużników wykazujesz w części F? Ja wykazuje tych dla których jesteśmy owd tylko zastanawiam się czy wszystkich którzy się przewinęli przez nasz ośrodek i np dla których jestśmy owd i oww i ktorzy mają ciągle zadłużenie? Czy tylko tych wobec których był wniosek o pojęcie działań/ wezwanie na wywiad w danym okresie 2020/2021 ??? :)
Ja wykazuję dłużników dla których jestem OWD i wobec ich których wierzycielki pobierają obecnie FA. Czyli moich dla których jestem obecnie OWD i OWW oraz tych wobec których dostałam wniosek o podjęcie działań w bieżącym okresie świadczeniowym.
Nawiasem mówiąc to dopiero moje trzecie sprawozdanie, ale za każdym razem mam wątpliwości jak to robić i zanim to od nowa przeanalizuję to schodzi trochę... A i tak do końca nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłam.
Gopsiara6
Stażysta
Od: 14 paź 2020, 12:07
Zajmuję się: ŚR/FA/CP

Napisano: 14 kwie 2021, 19:35

też tak robię jak Gopsiara6

A jeśli chodzi o dłużników wobec których nie podjęliśmy działań ? Jak wykazujecie ?
Np Styczeń wniosek o podjęcie działań, nie przyszedł na wywiad a decyzja o uznaniu była już wcześniej wydana więc nie podejmujemy działan, w styczniu piszemy pismo do oww i komornika że nie podejmujemy działań art 5a
czy takiego dłużnika wobec którego nie podjeliśmy działań ze względu na sytuację z art 5a wpisujecie tylko w styczniu ? Czy w luty, i marcu też liczycie do dłużników wobec których nie podjęto działań w związku z art5a ?
Just5
Stażysta
Od: 21 lut 2018, 16:54
Zajmuję się: Św

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x