część gospodarstwa rolnego ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 maja 2014, 7:51

PYT. 1: gospodarstwo rolne o powierzchni ha przeliczeniowych 10,2485 wnioskodawca jest jego właścicielem w 1/5 części, ile ha liczę do dochodu do SR ?

PYT. 2: w 06. 2012 r. sprzedano cześć gospodarstwa rolnego, mianowicie było 2,5501 ha przelicz., zostało 0,1140 ha przeliczeniowych, jaka powierzchnię liczę dochodu ?
kalina

Napisano: 07 maja 2014, 8:00

1. liczysz tylko 1/5
2. liczysz 2,5501 * 6 miesięcy * 202,58 : 12 miesięcy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2014, 8:38

co do pyt. 1 - to nie jestem taka pewna. w KRUSIE ta osoba widnieje od całości gospodarstwa, to, ze jest właścicielem 1/5 Ha Fiz, niekoniecznie oznacza czy w 1/5 też HaPrzel. Czy jest zrobiony podział na działki i wiadomo kto, ile ma przeliczeniówki?

co do pyt. 2 - jesli od lipca jest również mniej niż 1 Hafiz. - to tak jak Ewalu podała nie liczysz, ale jesli tego fiz. jest wiecej to musisz do dochodu wyliczonego przez Ewalu przeliczyć okres od lipca do grudnia.
p..

Napisano: 07 maja 2014, 8:58

ok, czyli drugie mi wyjaśniliście - dzięki :)

a co do pierwszego pytania, to niestety nie jest ustalone kto ma jakiej klasy działki żeby ustalić dla danej osoby ha przeliczeniowe. no i nie wiem co dalej...
kalina

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x