czy będzie waloryzacja świadczeń?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: czy będzie waloryzacja świadczeń?

Post autor: Nutka »

czyli ogłoszą że bez zmian? Nie mamy się co łudzić raczej. Robicie decyzje już na nowy okres zasiłkowy czy czekacie jednak na zmianę?
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

robicie już decyzje na nowy okres zasiłkowy?
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Zofia
Podinspektor
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: Zofia »

No nie można robić, dopóki nie będzie rozporządzenia nowego.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
eldery
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/CP/DO/DW
Kontakt:

Post autor: eldery »

Póki co, w przewidywanym wykonaniu w CAS, jest tabela w której trzeba podać przewidywane wykonanie dla świadczenia pielęgnacyjnego.
Coś mi się wydaje, że świadczenie pielęgnacyjne niebawem wyląduje w ZUS, a zasiłek rodzinny zostanie zlikwidowany.
"You know what I think? It don't really matter what I think."
Zofia
Podinspektor
Kontakt:

Dzisiaj przyszła złożyć wniosek samotna matka z czwórką dzieci. Oburzona bardzo, bo znowu nie podnoszą kryteriów i raczej ma małe szanse, by się załapać na rodzinne. Ja jej mówię, że ma 800+ przecież.
Ale potem się zastanowiłam, że samotna matka z funduszem alimentacyjnym ma i 800+ i świadczenie z funduszu (kryterium jest wyższe), a wdowa o takich samych dochodach nie załapie się na dodatek z tytułu samotnego wychowywania... No brawo.
No i oczywiście nie łapie się na żaden z tych nowych wspaniałych programów...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
pinka2022
Starszy referent
Zajmuję się: ZR/FA/ŚP/ZP/ŚW
Kontakt:

Post autor: pinka2022 »

Zofia pisze: 05 sie 2024, 10:50 Dzisiaj przyszła złożyć wniosek samotna matka z czwórką dzieci. Oburzona bardzo, bo znowu nie podnoszą kryteriów i raczej ma małe szanse, by się załapać na rodzinne. Ja jej mówię, że ma 800+ przecież.
Ale potem się zastanowiłam, że samotna matka z funduszem alimentacyjnym ma i 800+ i świadczenie z funduszu (kryterium jest wyższe), a wdowa o takich samych dochodach nie załapie się na dodatek z tytułu samotnego wychowywania... No brawo.
No i oczywiście nie łapie się na żaden z tych nowych wspaniałych programów...
nikogo oprócz nas to nie interesuje. a nas interesuje bo 2% na obsługę więcej.
A tak szczerze, raczej wszystko zmierza w kierunku wygaszenia ZR, i przejęcia świadczeń przez ZUs.
JUZ widzę, jak będą liczyć dochód ;-)
Zofia
Podinspektor
Kontakt:

I zatoczymy piękne koło, bo jak przychodziłam do pracy w ŚR to właśnie je przenosili z ZUS-u do gmin, żeby ludziom było łatwiej składać wnioski :lol:
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

czy jest już rozporządzenie nowe?
Karolin@
Starszy referent
Zajmuję się: Śr
Kontakt:

Post autor: Karolin@ »

Nutka pisze: 14 sie 2024, 7:49 czy jest już rozporządzenie nowe?
Skierowanie projektu do podpisu Prezesa Rady Ministrów- 13 sierpnia 2024 r.
ODPOWIEDZ