Czy bierzecie jakies oswiadczenia do ZP?
Czy bierzecie jakies oswiadczenia do ZP?
PYTANIE JAK WYZEJ- CHODZI MI O TO CZY POZA ORZECZNIEM, KSEROKOPIA DOWODU I OSWIADCZENIEM O FORMIE WYPŁATY CHCECIE JAKIES INNE DOK. CZY OSWIADCZENIA ? cHODZI MI O ZASIŁEK PIELEGNACYJNY.
Re: Czy bierzecie jakies oswiadczenia do ZP?
a ja biorę
piszą mi, że nie pobierają ani w ZUS ani w KRUS dodatku pielęgnacyjnego

a nie masz tego przypadkiem we wniosku?
owszem, we wniosku pisze, ale jak uczy doświadczenie, ludziska nie czytają i podpisują,
my piszemy sobie do ZUS, dla spokojności
my piszemy sobie do ZUS, dla spokojności
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale jak napiszesz do ZUS to musisz czekać na odpowiedź więc jak wydać decyzję w terminie mam taki sam problem i nie wiem co robić w takiej sytuacji ??? czy oświadczenie strony czy pisać do ZUS
Po co sobie komplikować???
I przy okazji stronom, oświadczeniami, pismami do ZUS itp???
Przecież we wniosku jest napisane o tym, podpisują się i starczy!
Nie róbcie popeliny z wypisywaniem jak u socjalnych pełnych regułek w oświadczeniach które się powtarzają...
A poza tym róbcie jak chcecie :p
I przy okazji stronom, oświadczeniami, pismami do ZUS itp???
Przecież we wniosku jest napisane o tym, podpisują się i starczy!
Nie róbcie popeliny z wypisywaniem jak u socjalnych pełnych regułek w oświadczeniach które się powtarzają...
A poza tym róbcie jak chcecie :p
Dodatkowo biorę oświadczenie lub zaświadczenie gdy interesant ma zameldowanie z terenu innej gminy i do widzenia :pmok pisze:PYTANIE JAK WYZEJ- CHODZI MI O TO CZY POZA ORZECZNIEM, KSEROKOPIA DOWODU I OSWIADCZENIEM O FORMIE WYPŁATY CHCECIE JAKIES INNE DOK. CZY OSWIADCZENIA ? cHODZI MI O ZASIŁEK PIELEGNACYJNY.
A ja robię tak jak agga, Kontrola z urzędu wojewódzkiego wymusiła na mnie takie postępowanie. Strona składa oświadczenie, że nie pobiera w zus ani tez krus żadnych świadczeń, a w przypadku ich uzyskania zobowiązuje się poinformować o tym organ. Weryfikujemy to w zus i krus , wpinamy odpowiedź a/a i sprawa zamknięta.
tak jak bogusik, bierzemy oświadczenia , wydajemy decyzję, wystepujemy do ZUS lub KRUS lub Biura Emerytalnego MSWiA i jest ok.
Oprócz Czy bierzecie jakies oswiadczenia do ZP? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zakręcona
okresy składkowe inieskładkowe
zgon dłuznika przed wypłatą
pytanko
przygotowania do wprowadzenia nowej ustawy
kiedy wywiad
czy informować
czy informować
jakie dokumenty napiszcie prosze
uzysk
zasiłek pielęgnacyjny wypłacany osobie zmarłej w 08/2013r
kordynacja uchylenie dec