czy brać zaświadczenia za szkoły - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 sie 2018, 14:38

dzieci chodzą na studia i szkoły średniej czy bierzecie zaświadczenia ze szkoły czy tylko oświadczenie rodzica o uczęszczeniu do szkoły?
magda1991
Referent
Od: 23 mar 2017, 16:13
Zajmuję się: sr

Napisano: 13 sie 2018, 14:58

nie wystarczy oświadczenie rodzica bądź samego zainteresowanego pełnoletniego członka rodziny ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 sie 2018, 9:19

Ja biorę zaświadczenie ze szkoły średniej lub ze studiów. Ale tez czasem myślę czy tak jest dobrze, czy samo oświadczenie nie wystarczy. Póki nie mamy możliwości sprawdzenia tego w systemie to jakoś trzeba chyba zweryfikować...
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 14 sie 2018, 11:04

@up
To tak samo jak z weryfikacją, z ustawy wycofali obowiązek dołączenia aktów urodzenia, ale jednocześnie nie dodali pełnej możliwości w weryfikacji PESEL tj. nazwisko rodowe ojca dziecka, nazwisko rodowe matki dziecka. Ogólnie to się sprowadza do tego, że od nas się wymaga, ale jakiekolwiek propozycje "dobre" zgłaszane są uznawane za mało pilne, lub wcale nie realizowane.

Nie bardzo wiem, jakbym miał to weryfikować? Skoro rodzic mi oświadcza, mam w ustawie tylko to w wymaganych dokumentach to ja biorę tylko Jego oświadczenie. Ale czy robisz źle biorąc dodatkowo zaświadczenia? Tego sam nie wiem.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x