CZy dajecie klientom do podpisu klauzulę informacyjną RODO ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 25 cze 2018, 8:09

Wcześniej podpisywali zgodę na przetwarzanie danych osobowych, jak teraz po zmianach ? Proszę o informację.
DSZ
Referent
Od: 08 mar 2017, 14:21
Zajmuję się: PS

Napisano: 25 cze 2018, 10:14

dajemy klauzulę do podpisania.
OPS65
Praktykant
Od: 07 mar 2017, 14:59

Napisano: 25 cze 2018, 13:31

my tez dajemy jako jeden z załączników do wywiadu
Pierre
Stażysta
Od: 19 wrz 2017, 14:53
Zajmuję się: ps

Napisano: 27 cze 2018, 16:00

Nie dajemy, a trzeba? Bo wg mnie trzeba tylko spełnić obowiązek informacyjny na tablicy ogłoszeń...więc na jakiej podstawie dajecie inne oświadczenia?
Alka
Stażysta
Od: 13 sty 2016, 21:05
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2018, 8:19

czy ktoś podeśle mi wzór?
Alka
Stażysta
Od: 13 sty 2016, 21:05
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2018, 12:03

Alka pisze:Nie dajemy, a trzeba? Bo wg mnie trzeba tylko spełnić obowiązek informacyjny na tablicy ogłoszeń...więc na jakiej podstawie dajecie inne oświadczenia?

Też nie dajemy ....leży na biurach....chore to co się wyprawia
blankaA
Praktykant
Od: 12 wrz 2017, 15:52

Napisano: 18 lip 2018, 7:30

U nas był taki myk. Roszczeniowa, wiele lat korzystająca, obrażająca pracowników słodziutka klientka nie podpisała rodo. i Dylemat czy możemy przetwarzać czy nie? Nie wiem jak ci ludzie( prawnicy) skończyli studia, tylko skończyli , ale żadnej aplikacji nie mają, MGR niedouczone. Oczywiście ,ze możną, Klient podając pesel, nazwisko, adres, składając podanie już wyraża zgodę. Musiałam im udowadniać i kopać się z koniem. Na górze wszystkich posrało. Boja się własnego cienia. :evil: :evil:
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Napisano: 19 lip 2018, 22:53

Wredniocha pisze:U nas był taki myk. Roszczeniowa, wiele lat korzystająca, obrażająca pracowników słodziutka klientka nie podpisała rodo. i Dylemat czy możemy przetwarzać czy nie? Nie wiem jak ci ludzie( prawnicy) skończyli studia, tylko skończyli , ale żadnej aplikacji nie mają, MGR niedouczone. Oczywiście ,ze możną, Klient podając pesel, nazwisko, adres, składając podanie już wyraża zgodę. Musiałam im udowadniać i kopać się z koniem. Na górze wszystkich posrało. Boja się własnego cienia. :evil: :evil:
Dokładnie ma etapie składania wniosku klienci udostepbiaja podstawowe dane reszta wychodzi w trakcie wywiadu dodatkowo art 100 ust 2 ups mówi swoje. G..no burza i tyle..
blankaA
Praktykant
Od: 12 wrz 2017, 15:52

Napisano: 13 wrz 2018, 14:24

Wredniocha pisze:U nas był taki myk. Roszczeniowa, wiele lat korzystająca, obrażająca pracowników słodziutka klientka nie podpisała rodo. i Dylemat czy możemy przetwarzać czy nie? Nie wiem jak ci ludzie( prawnicy) skończyli studia, tylko skończyli , ale żadnej aplikacji nie mają, MGR niedouczone. Oczywiście ,ze możną, Klient podając pesel, nazwisko, adres, składając podanie już wyraża zgodę. Musiałam im udowadniać i kopać się z koniem. Na górze wszystkich posrało. Boja się własnego cienia. :evil: :evil:
Należy odróżnić dwie sytuacje. Mianowicie zgodę na przetwarzanie danych i klauzulę informacyjną z art. 13 RODo. Jeżeli chodzi o zgodę na przetwarzanie danych to OPS nie ma potrzeby żądania takiej zgody, gdyż prawo do przetwarzania danych wynika z art. 100 ust. 2 ustawy o pomocy społecznej.

Natomiast w zakresie klauzuli informacyjnej z art. 13 RODO to OPS ma obowiązek przekazywania każdej osobie wnioskującej tej klauzuli i powinno to zostać potwierdzone.
tko
Stażysta
Od: 13 wrz 2018, 12:25
Zajmuję się: pomocą społeczną

Napisano: 13 wrz 2018, 14:36

My dajemy kazdemu klientowi i tylko 1 raz.
Hipolita
Awatar użytkownika
Referent
Od: 11 sie 2017, 13:42
Zajmuję się: pomoc społeczna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem