Alka pisze:Nie dajemy, a trzeba? Bo wg mnie trzeba tylko spełnić obowiązek informacyjny na tablicy ogłoszeń...więc na jakiej podstawie dajecie inne oświadczenia?
Dokładnie ma etapie składania wniosku klienci udostepbiaja podstawowe dane reszta wychodzi w trakcie wywiadu dodatkowo art 100 ust 2 ups mówi swoje. G..no burza i tyle..Wredniocha pisze:U nas był taki myk. Roszczeniowa, wiele lat korzystająca, obrażająca pracowników słodziutka klientka nie podpisała rodo. i Dylemat czy możemy przetwarzać czy nie? Nie wiem jak ci ludzie( prawnicy) skończyli studia, tylko skończyli , ale żadnej aplikacji nie mają, MGR niedouczone. Oczywiście ,ze możną, Klient podając pesel, nazwisko, adres, składając podanie już wyraża zgodę. Musiałam im udowadniać i kopać się z koniem. Na górze wszystkich posrało. Boja się własnego cienia.![]()
Należy odróżnić dwie sytuacje. Mianowicie zgodę na przetwarzanie danych i klauzulę informacyjną z art. 13 RODo. Jeżeli chodzi o zgodę na przetwarzanie danych to OPS nie ma potrzeby żądania takiej zgody, gdyż prawo do przetwarzania danych wynika z art. 100 ust. 2 ustawy o pomocy społecznej.Wredniocha pisze:U nas był taki myk. Roszczeniowa, wiele lat korzystająca, obrażająca pracowników słodziutka klientka nie podpisała rodo. i Dylemat czy możemy przetwarzać czy nie? Nie wiem jak ci ludzie( prawnicy) skończyli studia, tylko skończyli , ale żadnej aplikacji nie mają, MGR niedouczone. Oczywiście ,ze możną, Klient podając pesel, nazwisko, adres, składając podanie już wyraża zgodę. Musiałam im udowadniać i kopać się z koniem. Na górze wszystkich posrało. Boja się własnego cienia.![]()