a co w sytuacji gdy wniosek złożony 28 wrzesnia 2015 r, kobitka nie zgłosiła że pracuje od 16.09.2015 r. tylko w styczniu przynosi mi umowę od 01.12.2015 r. i na tej podstawie kazałam jej donieść zaświadczenie z dochodem netto za styczeń 2016 r. Ona dzisiaj przychodzi i okazuje się że pracuje od 16.09.2015 r. Z dochodami za październik 2015 r. od listopada 2015 r. by się mieściła warunkowo do końca okresu 2015/16 ale gdyby zgłosiła to wcześniej a nie mam pojęcia co z tym zrobić teraz??? XI-XII 2015r warunek a od stycznia 2016 zł za zł????
może ktoś podpowiedzieć, bo nie wiem co mam teraz po kolei zrobić....wznowienie postępowania postanowieniem i na starych przepisach rozpatrzyć wniosek od listopada 2015, czyli przyznać warunkowo na cały okres do 31.10.2016 r.?????
nie mam kierownika,tylko wójta a z nim to nie mam o czym rozmawiać, bo i tak nie ma pojecia, sama zawsze sobie muszę radzić:( jestem kierownikiem sama dla siebie tylko bez funkcji i dodatku...hehe
W takim razie jeśli w moim przypadku kobieta za styczeń uzyskała dochód który powoduje przekroczenie kryterium i chcę jej zrobić zł za zł to robię wszczęcie i zmianę decyzji czy uchylam decyzję i składa nowy wniosek bo już nie wiem codziennie mam inny pomysł
ale u mnie przyznany jest zr od listopada 2015 r. a dzisiaj mi przychodzi z zaświadczeniem że od wrzesnia 2015 r. pracuje i za październik ma dochód netto, po doliczeniu którego od listopada powinna mieć warunkowo przyznane swiadczenia rodzinne do października 2016 r. Teraz nie wiem czy dzisiaj mam jej przyznać XI-XII 2015 zr warunkowo a od I 2016 r. zł za zł czy od XI.2015 do X.2016 warunek? i czy wystarczy tylko zmiana decyzji????