Czy dobrze to zrobiłam bo będzie odwołanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 kwie 2015, 10:01

kobieta w lutym złożyła wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatek z tyt. urodzenia i samotnego wych.- rozwiedziona, ale z uwagi że od rozwodu nie upłynęło 300 dni dziecko nosiło nazwisko byłego męża- ale zaprzeczenie ojcostwa wyrok prawomocny doniosła więc w składzie rodziny ona i syn- akt zupełny ojciec nieznany. w lutym wypłacono świadczenia. w marcu przyniosła zmieniony akt urodzenia bo prawdziwy ojciec uznał dziecko. Pani wystąpiła o uchylenie dodatku z tytułu samotnego wych. i zobowiązała się do dostarczenia dochodów ojca dziecka.
Samotne uchyliłam bo miałam zgodę strony. Napisałam też zawiadomienie o tym że w związku z nie dostarczeniem w wyznaczonym terminie dochodów ojca dziecka uchylę zasiłek rodzinny.
Czy uważacie że dobrze a może inaczej robicie w takiej sytuacji ?
Agnieszka35

Napisano: 23 kwie 2015, 10:02

chyba powinien być art. 28 w zwiazku z art. 25
gosiula.

Napisano: 23 kwie 2015, 10:14

uchylic decyzji bez dochodow ojca nie mozesz....mozez jedynie wstrzymac wyplate swiadczen na podstawie art. 28, ale wczesniej powinno byc wezwanie ( z pouczeniem,ze co jesli nie) do zlozenia oswiadczenia co do wspolnego badz nie wychowywania dziecka i dostarczenia dochodw ojca dziecka w przypadku wspolnego wychowywania
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2015, 10:25

to co wstrzymać do czasu aż alimenty będą zasądzone???bo wiem ze ma sprawę w maju, a potem po wyroku prawomocnym wypłacić za te miesiące???
Agnieszka35

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x