czy doliczać do dochodu rodziny???
-
- Referent
- Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
- Kontakt:
czy doliczać do dochodu rodziny???
Mam takie pytanie więc proszę o pomoc. Czy świadczenie dla rodzin zastępczych , które otrzymują w wysokości 694zł w przypadku dziecka umieszczonego w rodzinie zastępczej spokrewnionej powinno doliczać się do dochodu rodziny do stypendium ??? (rodzina 5-cioosobowa obecnie ma 6-ścioro dzieci w rodzinie zastępczej spokrewnionej) Czy te dzieci też powinno się doliczać do składu rodziny i to świadczenie, które otrzymują na te dzieci???? Miał ktoś taki przypadek???
-
- Referent
- Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
- Kontakt:
Re: czy doliczać do dochodu rodziny???
ktoś coś??? nikt nie miał takiego przypadku???
-
- Stażysta
- Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)
- Kontakt:
Re: czy doliczać do dochodu rodziny???
Ustawa o pomocy społecznej - na podstawie której obliczamy dochód rodziny, mówi o dochodach rodziny, bez względu na ich źródło - mamy również zamknięty katalog świadczeń których nie wliczamy do dochodu. Ja osobiście wliczam zarówno dzieci do składu rodziny jak i dochodu z tytułu sprawowania opieki nad nimi.aga_stypendia pisze: 26 kwie 2021, 9:22 Mam takie pytanie więc proszę o pomoc. Czy świadczenie dla rodzin zastępczych , które otrzymują w wysokości 694zł w przypadku dziecka umieszczonego w rodzinie zastępczej spokrewnionej powinno doliczać się do dochodu rodziny do stypendium ??? (rodzina 5-cioosobowa obecnie ma 6-ścioro dzieci w rodzinie zastępczej spokrewnionej) Czy te dzieci też powinno się doliczać do składu rodziny i to świadczenie, które otrzymują na te dzieci???? Miał ktoś taki przypadek???
Oprócz czy doliczać do dochodu rodziny??? - Stypendia przeczytaj również:
brak uaktualnienia dochodów brak oświadczenia
raport z programu sygnity
działalność gospodarcza ryczałt
Dofinansowanie do zakupu komputera z KRUS
zakup używanego sprzętu i biurek
Rezygnacja ze stypendium
Jak prawidlowo rozliczyc stypendium
Rozliczanie stypendium
kwarantanna i zasiłek szkolny
decyzje
Zasiłek chorobowy a dochód (stypendium)