Czy dostaniecie dodatek za przeciążenie? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 7    [ Posty: 64 ]

Napisano: 11 lip 2017, 11:02

Ja mam 2450 na rękę ale nowy okres zasiłkowy przywitamy w dwójkę, bo dwie osoby na zwolnieniach w związku z ciążą :D Na 2 os. + kierownik będziemy mieli wszystkiego łącznie 4500-5000 wniosków. Sami to musimy przyjąć, rozpatrzyć, wsadzić do koperty, wypisać zwrotki (bo pomocy administracyjnej też nie będzie), na moje pytanie, czy część kasy zaoszczędzonej na nieobecnych pracownikach można przekazać nam w formie dodatku, zrobili mi awanturę, że to jest "postawa roszczeniowa" i nie mam żadnych dodatkowych zadań, bo wszystko co będę robił mam w zakresie obowiązków - wzrost ilości wniosków, dla moich przełożonych nie ma absolutnie żadnego znaczenia, gigantyczne zmiany w przepisach to nie jest żaden czynnik, nieobecność pracowników nie ma żadnego znaczenia - mamy robić tak, żeby się wyrobić, a jak "będziemy grać na zwłokę" to będą nagany "mobilizujące". Budżet sekcji ponad 20 baniek rocznie, oficjalna wersja jest taka, że nie ma kasy na podwyżki, nagrody, dodatki - na nic. Ja niestety umiem mnożyć założone wartości razy 3% albo 1,5%, ale twierdzą, że to się "liczy inaczej". Po 6 latach pracy w świadczeniach, łącznie 10 latach w administracji mam dość, ale kredyt sam się nie spłaci, więc trzeba zacisnąć zęby i za ojczyznę... Jeszcze 5 lat. :roll:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 11 lip 2017, 11:05

zawsze mam premię za ten okres.
łącznie wniosków około 3000. Dwie osoby plus dwie pomoce administracyjne (jedna kumata przyjmuje wnioski i wprowadza). Czasami dochodzi stażysta
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 lip 2017, 11:51

dodatek?????? :lol: :lol: :lol: nie było, nie ma i nie będzie, nikogo nie interesuje czy się wyrobię, dla ludzi ma być wypłata na czas....
karrina
Referent
Od: 13 kwie 2017, 10:54
Zajmuję się: ŚW,ŚR

Napisano: 11 lip 2017, 11:59

@ Iks, współczuję i rozumiem bo mam namiastkę tego co Ty czyli łącznie na FA, ŚR i ŚW do przyjęcia będąc sam w OPS około 400 wniosków.

P.S. @ Soar, jak teraz ludzie na forum będą Cię wołać o pomoc? 8-)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 11 lip 2017, 12:14

heiland pisze:@ Iks, współczuję i rozumiem bo mam namiastkę tego co Ty czyli łącznie na FA, ŚR i ŚW do przyjęcia będąc sam w OPS około 400 wniosków.

P.S. @ Soar, jak teraz ludzie na forum będą Cię wołać o pomoc? 8-)
Dla mnie to jest jakaś masakra. W zeszłym roku stawali na głowie w kwietniu żeby to ogarnąć, dodatkowe osoby, przyjmowanie wniosków na 6 stanowisk, możliwość nadgodzin, dodatki do pensji, spora nagroda po okresie zasiłkowym. Zrobiliśmy to tak zajebiscie, że szefowe jechały do wojewody jako przedstawiciele najlepszego ośrodka w województwie. W tym roku coś im się ewidentnie stało w głowę, bo z niewiadomych przyczyn postanowili przed znacznie trudniejszym okresem przykręcić śrubę na maksa jednocześnie zaklinając rzeczywistość, że nic się nie zmieniło, nie będzie dużo roboty, dacie radę bez problemu. Ja szczerze mówiąc mam duże obawy o prawidłową realizację zadań - przy czym winni będziemy my, robaczki które to wszystko mają ogarnąć.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 lip 2017, 12:21

Nie będzie dużo roboty... :lol: :lol: :lol:
Dojdzie robota z nienależnymi świadczeniami bo oczywiście ludzie nie zgłaszali uzyskania dochodu.... zobaczycie jaki będzie horrror
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 11 lip 2017, 12:36

Przede wszystkim są duże zmiany w drukach, zasadach dot. dochodu z ryczałtu i samotnego wychowania - trzeba by bezpiecznie założyć, że sporo ludzi się odwoła. Mieliśmy wysyp samotnych mamusiek w tym roku i cwaniaków z ryczałtem którzy od wielu lat prowadzą działalność i ciągle "dokładają do interesu". No, ale nic się nie stało, nic się nie zmieniło. Zaklinanie rzeczywistości level OPS.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2017, 12:58

Iks, pokazaliście że umiecie i możecie więc teraz macie za swoje.
Jak to mówią: pokaż że coś umiesz a wpiszą ci to do zakresu obowiązków.
BTW. Masz 4,5 - 5 tys. wniosków i budżet tylko 20 mln?
Ja mam budżet coś z 5 mln a wniosków będzie 700-800.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2017, 13:05

ludek pisze:BTW. Masz 4,5 - 5 tys. wniosków i budżet tylko 20 mln?
Ja mam budżet coś z 5 mln a wniosków będzie 700-800.
Jak tak patrzę na to co piszecie to widzę spore rozbieżności pomiędzy ilością wniosków a budżetem.
Chyba ilość dzieci w rodzinie na to tak znacząco wpływa bo u mnie to jeszcze inaczej wygląda niż u Was.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 12 lip 2017, 13:08

Swego czasu mój UW żądał wyjaśnień dlaczego mamy tak dużo 500+ przyznanych na pierwsze dzsiecko :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 2 z 7    [ Posty: 64 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x