Czy dwa razy robic wszczęcia, jak postapić

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Sara123
Referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Czy dwa razy robic wszczęcia, jak postapić

Post autor: Sara123 »

Mam taka sytuację - wezwałam dłużnika na wywiad, nie przyszedł. Wysłałam zawiadomienie o wszczęciu , dłużnik przyszedł. Zobowiązałam go do zarejestrowania w urzędzie pracy. Jak dalej postąpić?
1. Czy w związku z tym że przyszedł zrobić decyzję o umorzeniu postępowania i czekać aż się zarejestruje. A jesli się nie zarejestruje to zrobić nowe wszczęcie i ewentualnie decyzję o uznaniu.
2. Czy czekać aż zarejestruje się w urzędzie pracy i wtedy decyzja o umorzeniu? Dodam , że jeżeli poczekam aż się zarejestruje , to wtedy mija mi termin 30 dni od wszczęcia postępowania.
emka9008
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, rodzinne i fundusz
Kontakt:

Re: Czy dwa razy robic wszczęcia, jak postapić

Post autor: emka9008 »

wg mnie najpierw decyzja o umorzeniu pstepowania, bo przyszedł na wywiad. Potem zobowiązanie do zarejestrowania się.. Nie zarejestruje się to wtedy nowe wszczecie bo sie nie zarejestrował.
emka9008
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, rodzinne i fundusz
Kontakt:

Post autor: emka9008 »

A jeśli sie nie zarejestruje , ale mam od komornika inf, że wpłacał przez ost 6 mcy to nie moge go uznac za uchylajacego się? Mam własnie taki przypadek teraz.
megi14-14
Starszy referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Post autor: megi14-14 »