Osoba była zatrudniona do 2 listopada 2018r. ( świadectwo pracy) obecnie nigdzie nie pracuje, nie otrzymuje zasiłku dla bezrobotnych. Złożyła wniosek o świadczenie z funduszu alimentacyjnego 21.11.2018r. Utraciłam dochód z jej pracy i od kiedy przyznaję świadczenie z funduszu alimentacyjnego od grudnia 2018r.
Mam drugą osobę, która była zatrudniona na czas określony przez pół roku 2018r. na umowę o pracę 08.11.2018r. zakończyła pracę. 03 grudnia 2018r. dostała pracę na umowę zlecenie ale tylko na m-c grudzień 2018r. Złożyła wniosek o świadczenie z funduszu alimentacyjnego 17.12.2018r.. Dochody utracam z umowy o pracę , z nowej umowy nie uzyskuję bo będzie tylko jeden miesiąc, przyznaję świadczenie od grudnia 2018r.
W związku z utratą dochodu w funduszu alimentacyjnym jest inny zapis niż w rodzinnych i 500 + jest zapis od pierwszego pełnego miesiąca. Proszę o pomoc co to znaczy od pełnego. Czy od tych miesiąca grudnia 2018r. powinnam przyznać świadczenie w tych sprawach.
czy fundusz alimentacyjny od grudnia 2018r.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: kadry
- Kontakt:
Re: czy fundusz alimentacyjny od grudnia 2018r.
powinnaś przyznać od grudnia
Oprócz czy fundusz alimentacyjny od grudnia 2018r. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Sprawa pilna proszę o pomoc....
Czy powinnam wyrównać świadczenia z funduszu alimentacyjnego
dłużnik w zakładzie karnym -wywiad
Czy robić ponownie wniosek o ściganie z art. 209
CEPIK - dłużnik alimentacyjny
nienaleznie pobrane fa przez komornika?????
Jeden dłuznik, jeden OWW, 2 uprawnionych a 3 wnioski o dzia
Jeden dłużnik -3 wnioski o podjęcie działań
Fundusz wypłacony na podstawie zabezpieczenia powództwa
wierzycielka zawarła związek małżeński
Czy można pisać do innej gminy o przeprowadzenie wywiadu z d
wszczęte postępowanie a obecnie nie jestem OWD
Nowe wszczęcie postępowania w sprawie uznania za uchylająceg
Zwrot prawa jazdy a przebywanie dłuznika w Zakładzie Karnym
dochód uzyskany zaśw. nie za ten miesiąc
Nienależnie pobrane świadczenia- ile do zwrotu