co znaczy nie chce tego robić? Fundusz alimentacyjny powiązany jest z rodzinnymi łaski nie robi, to jest ten sam dział. Nie chce niech się zwolni. Po drugie prowadzisz księgowość, więc nie możesz zajmował się tym, tym bardziej robieniem list wypłat. Prowadzisz kadry i robisz listy wypłat to już nie jest ok, tak nie możne być.żaneta11 pisze: ↑03 lut 2022, 11:37Czy główny księgowy w OPS oprócz księgowości funduszu alimentacyjnego może zajmować się też prowadzeniem postępowań wobec dłużników alimentacyjnych, przeprowadzaniem wywiadów z dłużnikami, pisaniem pism do komorników, wydawać decyzje przyznające świadczenia z funduszu alimentacyjnego, robić sobie listy wypłat funduszu. Jesteśmy małym ośrodkiem główna księgowa zajmuję się całą księgowością, wynagrodzeniami, Zus za około 30 podopiecznych, kadrami, VAT. Nie ma żadnego zastępstwa. Pracownik od świadczeń rodzinnych nie chce tym się zajmować i chcą to księgowej wcisnąć.![]()
![]()
Pani kierownik niech poczyta Ustawę o finansach publicznych i zmieni prawnikażaneta11 pisze: ↑03 lut 2022, 14:54Też uważam, że jak prowadzę księgowość to nie mogę się tym zajmować, tym bardziej wydawaniem decyzji przyznających świadczenia z funduszu i robieniem list wypłat. Moja kierowniczka twierdzi, że księgowa w takim małym ośrodku to może wszystkim się zajmować, wydawać decyzje, przyznawać zasiłki i robić listy, tak jej radca prawny powiedział. Ja uważam, że jest to niezgodne z prawem i jak przyjedzie kontrol to będzie problem.