Co jeden to wieksze bz.dury tu wypisuje - przeczytajcie sobie łaskawie definicje gospodarstwa rolnego z ustawy o podatku rolnym to sie dowiecie czy doliczac czy nie.
Może czas najwyższy nauczyc się czytac i stosowac przepisy prawa
Pisałam do was w sprawie umowy o dzieło(źle policzony dochód miesięczny rodziny)dzięki za radę odwołam się do sko i decyzja sko w całości uchyliła decyzję mgops. Również mój dochód z gospodarstwa rolnego 3,19h (0,42h przeliczeniowego)uznali że nie miałam dochodu.Co nie przesądzało, ale nadmieniam że w ogóle nie wzięto go do wyliczenia. jeszcze raz bardzo dziękuję za radę
odwołania.jeśli kogoś interesuje mogę napisać szczegóły.( choć nie wliczenie gospodarstwa bardzo mnie zastanawia).
Art. 2. 1. Za gospodarstwo rolne uważa się obszar gruntów, o których mowa w art. 1, o łącznej powierzchni przekraczającej 1 ha LUB 1 ha przeliczeniowy.... - no to chyba jasne . Nie ważne który czy fa fizyczny czy przeliczeniowy jezeli jeden z nich ma co najmniej 1 ha to liczymy. Czasem jest tak ze jest 1 fizyczny ale nie ma przeliczeniowego... innym razem jest tak ze jest 1 ha przeliczeniowy ale nie ma fizycznego...