czy gospoadarstwo poniżej 1 ha liczymy do dochodu ? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 13 lut 2014, 10:58

u nas była pani na kontroli i powiedziała, że nawet 0,5 ha przelicz. należy doliczać .
~kama

Napisano: 13 lut 2014, 13:28

no tak, ale tylko wtedy kiedy to 0.5 ha przel jest wyliczone z gospo, ktore ma conajmniej jeden ha fizyczny
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2014, 14:31

tak jak kb....
~zuza

Napisano: 14 lut 2014, 16:26

Co jeden to wieksze bz.dury tu wypisuje - przeczytajcie sobie łaskawie definicje gospodarstwa rolnego z ustawy o podatku rolnym to sie dowiecie czy doliczac czy nie.
Może czas najwyższy nauczyc się czytac i stosowac przepisy prawa
~ewa

Napisano: 20 lut 2014, 0:56

Pisałam do was w sprawie umowy o dzieło(źle policzony dochód miesięczny rodziny)dzięki za radę odwołam się do sko i decyzja sko w całości uchyliła decyzję mgops. Również mój dochód z gospodarstwa rolnego 3,19h (0,42h przeliczeniowego)uznali że nie miałam dochodu.Co nie przesądzało, ale nadmieniam że w ogóle nie wzięto go do wyliczenia. jeszcze raz bardzo dziękuję za radę
odwołania.jeśli kogoś interesuje mogę napisać szczegóły.( choć nie wliczenie gospodarstwa bardzo mnie zastanawia).
~katarzyna

Napisano: 24 lut 2014, 14:59

Art. 2. 1. Za gospodarstwo rolne uważa się obszar gruntów, o których mowa w art. 1, o łącznej powierzchni przekraczającej 1 ha LUB 1 ha przeliczeniowy.... - no to chyba jasne . Nie ważne który czy fa fizyczny czy przeliczeniowy jezeli jeden z nich ma co najmniej 1 ha to liczymy. Czasem jest tak ze jest 1 fizyczny ale nie ma przeliczeniowego... innym razem jest tak ze jest 1 ha przeliczeniowy ale nie ma fizycznego...
~zuza

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x