Czy i w tym przypdaku "wszystkie dzieci nasze są"? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 05 sty 2015, 12:05

Ona rozwódka, On rozwodnik, wspólnie mają dwoje dzieci, żyją razem , wychowują wspólnie dzieci, tworzą 'konkubinat”, ponadto mają jeszcze po jednym dziecku z poprzedniego związku, alimenty są zasadzone...Pani wnioskuje o zasiłek rodzinny, i moje pytanie brzmi:

czy wszystkie dzieci wpisuje w jednym wniosku??
czy cała 4 dzieci może być/ powinna być wpisała we wniosek ??
...i tym samym zasiłek rodzinny wraz z dodatkami należy się wszystkim dzieciom??
Mariankaaa

Napisano: 05 sty 2015, 13:29

definicja rodziny i dziecka. Tak - pozostające na utrzymaniu dzieci
wioletaGOPS

Napisano: 05 sty 2015, 13:47

Ona w swoim wniosku może wpisać konkubenta i swoje dzieci. Nie może wnioskować na dziecko konkubenta, z którym nie ma więzów krwi. Takie jest moje zdanie.
Walery

Napisano: 05 sty 2015, 15:37

to teraz troszkę czuje się skołowana...
co prawda skłaniałam się ku temu, że jeden wniosek, ZR wnioskowany na wszystkie dzieci, dodatki na te dzieci, tworząc jedną wielką rodzinę ...

czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć ?
Z góry dziękuje :)
Mariankaaa

Napisano: 05 sty 2015, 15:49

jak nie mają ślubu to może wnioskować tylko na swoje dzieci ale w składzie rodziny wszystkie dzieci
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2015, 9:28

Witam

Mam bardzo podobną sytuacje i chciałam zapytać/dopytać
Skoro ta Pani składa wniosek na swoje dzieci to ten Pan może złożyć na dziecko z wcześniejszego związku wpisując w skład rodziny pozostałych członków rodziny, dobrze myślę??
Iwetkaaa

Napisano: 16 sty 2015, 9:40

dobrze
aszli

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x