czy ja mam być wróżką ?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 31 sie 2015, 15:03

Czytajcie, mam sprawę do ponownego rozpatrzenia po odwołaniu do sko z zaleceniem ustalenia czy matka dzieci jest osobą samotnie wychowującą. Zrobiłam wywiad z tą matką, ojcem dzieci, a nawet sąsiadem. Wszyscy zgodnie twierdzą że rodzice razem uczestniczą w wychowaniu dzieci, wspólnie spędzają święta i wolny czas. ojciec dzieci łoży na ich utrzymanie w związku z czym matka dziecka oswiadczyła że nie będzie sie ubiegać o alimenty (sko zobowiązało ją do zasądzenia alimentów jeśli ojciec dziecka nie łoży na dzieci) ale nie mieszkaja razem prowadzą własne gospodarstwa rolne i domowe.
Pomóżcie spojrzeć na to jak najbardziej obiektywnie, wychowują razem dzieci czy niekoniecznie ???
bo ja im więcej nad tym myślę tym większy mam mętlik :?
aja

Napisano: 31 sie 2015, 15:10

aja pisze:(sko zobowiązało ją do zasądzenia alimentów jeśli ojciec dziecka nie łoży na dzieci)
:o :lol: :lol: :lol: SKO to może.....

wpisujesz w google "wychowanie" dostaniesz wynikach kilka definicji z punktu widzenia różnych dziedzin nauki, poczytasz i podejmiesz decyzję.

Ja kiedyś poczytałem i stwierdzam, że samotnie wychowującą nie jest ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 01 wrz 2015, 14:49

dalej mam wątpliwości :?
aja

Napisano: 01 wrz 2015, 15:02

no z tego co napisalas to ja bym ustalila,ze pani nie jest osoba samotnie wychowujaca dzieci...a dlaczego sprawa trafila do sko ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2015, 15:03

z tego co piszesz to też wnioskuję, że wspólnie wychowują dziecko. Nie muszą razem mieszka aby wspólnie wychowywać dziecko....... skąd te wątpliwości??????
~o~

Napisano: 01 wrz 2015, 15:20

Dziewczyna złożyła wniosek na becik i w pierwszym odruchu (najpewniej zgodnie z prawdą) wpisała ojca dzieci do składu rodziny ale wspólnie dochód im przekroczył stąd odwołanie i sko dało do ponownego rozpatrzenia celem ustalenia czy wnioskodawczyni jest matką samotnie wychowującą.
Dokładnie opisałam swoje ustalenia w pierwszym pytaniu ale to moja pierwsza taka sprawa dlatego się zawahałam, uważam jednak że dziewczyna nie spełnia definicji osoby samotnie wychowującej
aja

Napisano: 01 wrz 2015, 15:22

podtrzym decyzje, niech SKO przyzna
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2015, 15:25

ej to jakie te gospodarstwa mają że przekroczyło 1922 zł
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2015, 15:58

u mnie był raz facet co miał 30 ha przeli.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2015, 16:00

przystojny?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21