czy jest jakiś wyrok Pomocy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 kwie 2014, 12:20

mam babkę która mieszka z dłużnikiem żyją są na koszt Podatnika...mają 1000 FA miesięcznie i wiadomo facet ma mnie gdzieś na wywiady nie chodzi na policji zeznaje ukochana że zaspokaja potrzeby dzieci dla nich jest super. ale w tym roku prokurator zaczął mieć wątpliwości..i pyta się mnie czy są przeciwskazania do płacenia funduszu skoro oni żyją razem mieszkają razem razem gospodarują....w naszej kretyńskiej ustawie nie ma przeciwikazań ale prokuratura uważa że fundusz nie powinien być wypłacany ...macie jakiś wyrok w podobnej sprawie :cry:
manka82

Napisano: 08 kwie 2014, 13:31

W rozpatrywanej sprawie organy orzekające uznały, że w skład rodziny skarżącej wchodzi P. F., z uwagi na fakt, że wspólnie zamieszkuje ze skarżącą i jej dziećmi. Z takim ustaleniem członka rodziny nie można się zgodzić. Sytuacja taka wynikła z niewłaściwej interpretacji pojęcia "rodzina" zawartego w art. 2 pkt 12 ustawy. Umknęło bowiem uwadze organom administracji publicznej, że w definicji tego pojęcia ustawodawca wymienił członków rodziny (tym samym wskazując na ich status prawny), całkowicie zaś pomijając fakt wspólnego zamieszkania, czy gospodarowania.
źródło

Jak zaspokaja potrzeby dzieci to może egzekucja skuteczna, może pan wywiązuje się z obowiązku alimentacyjnego (art. 21 ust. 1 pkt 2).
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x