Czy ktoś już dostał wytyczne od wojewody w sprawie koordynacji?
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Mój UW wysnuł bardzo fajne pismo w którym na końcu pisze
przypominamy, że zadaniem organów właściwych (wójta, burmistrza, prezydenta)jest przyjęcie wniosku oraz sprawdzenie go pod względem formalnym, a także uzupełnienie ewentualnych braków w dok. , w związku z czym tut. wydział inf, iż przekazywanie niekompletnych wniosków do wojewody przez ops (w szczególności braku inf. o adresie za granicą , formie zatrudnienia, świadczeniach dla bezrobotnych, rent emerytur), będzie skutkowało odesłaniem przedmiotowego wniosku do organu właściwego celem jego uzupełnienia oraz podjęciem czynności kontrolnych w zakresie kompletowania dok.
Dlatego kiedyś na forum poruszyłem kwestię kompetencji Wójta czy Wojewody (w trakcie przebywania członka rodziny za granicą w celach zarobkowych) co do - wysyłania pism do Strony i kompletowania dok pod rygorem nierozpatrzenia wniosku.
Ja uważam że mogę Stronie powiedzieć co i jak ale nie mogę Jej wzywać pismami itp. bo od czasu kiedy członek rodziny przebywa za granicą to nie nasza kompetencja
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”