czy ktos pisał pismo do urzedu wojewódzkiego o pomoc prawna? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 20 lut 2014, 14:07

czy ktos pisał kiedys pismo do urzedu wojewodzkiego o pomoc w rozwiazaniu skomplikowanego przypadku?
~Basia

Napisano: 20 lut 2014, 14:08

nie, pisałem do mpips
~Elmer

Napisano: 20 lut 2014, 14:09

hmmm...to tak od razu z \"grubej rury\".... bo ja ma taki skomplikowany przypadek i musze gdzies napisac o pomoc..nigdy tego nie robilam i nie wiem co i jak
~Basia

Napisano: 20 lut 2014, 15:05

tak pisaliśmy i w odpowiedzi zacytowano nam fragment ustawy o świadczeniach rodzinnych i jednym słowem jakby dali do zrozumienia jak powinno być prawidłowo. Dobre i to. A poza tym informacja, że macie swoich prawników, i że to organ decyduje ostatecznie w danej sprawie.
~remi

Napisano: 20 lut 2014, 15:16

do UW to ja dzwonię ... zapytanie na piśmie raz, w 2008 roku pisałam do mpips
~ewalu

Napisano: 20 lut 2014, 15:45

do UW nigdy nie piszemy a juz tym bardziej nie dzwonimy, jak to powiedziała nasza dawna szefowa, po co dzwonic do paszczy lwa ;) a do ministerstwa i owszem piszemy :-) ale odpowiadają albo cytując ustawę, jednocześnie z informacją, że to nie oni przyznają świadczenia w domyśle sam się podłóż a nie każ nam :)
~jadzia

Napisano: 20 lut 2014, 20:03

\'bo ja ma taki skomplikowany przypadek\'

Pokaż.
~Iks

Napisano: 21 lut 2014, 12:34

do UW nie warto pisać bo oni i tak nie wiedzą, więc będą pisać do ministerstwa. Lepiej od razu do mpips, szybciej.
~ludek

Napisano: 21 lut 2014, 14:51

a mpips niezależnie od tego jakiej odpowiedzi udzieli lub nie, mimochodem wspomni, słusznie zresztą, że ich wyjaśnienia nie stanowią źródła prawa, a decyzję wydaje organ czyli Wy/My.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x