Mam pytanko - j.w. Zgodnie z zapisami Ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych, art. 41, ust. 11 "Ubezpieczony zgłasza na piśmie lub do protokołu do płatnika składek wniosek o sprostowanie informacji zawartych w imiennym raporcie miesięcznym w termi-nie 3 miesięcy od otrzymania informacji, o których mowa w ust. 8, jeżeli, jego zdaniem, nie są one zgodne ze stanem faktycznym. O fakcie tym informuje Za-kład. W razie nieuwzględnienia przez płatnika składek reklamacji w terminie jednego miesiąca od daty jej wpływu, na wniosek ubezpieczonego, Zakład po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego wydaje decyzję."
Mam podopiecznego, który aktualne przebywa w szpitalu neuropsychiatrycznym - napisał mi pismo, że unieważnia swój podpis na Informacji i nie zgadza się na potrącanie składek za ub. rok. Zarzuca łamanie prawa. Przygotowałam dla niego pismo z wyjaśnieniem, że składka nie jest potrącana, a opłacana dodatkowo. Przytoczyłam odpowiednie art. z Ustawy. Czy mam jeszcze jakiś protokół sporządzić i zostawić w aktach? czy ktoś miał podobny problem?