Witam! W tym roku po raz pierwszy ubiegaliśmy się o dotację na asystenta. Mam pytanie do tych, co już mają nieco praktyki w tym zakresie. Czy zatrudniacie asystenta na um.zlecenia, czy etat i jak rozliczacie?
Można zatrudnić na zlecenie albo na umowę o pracę jak wam wygodnie, księguję wynagrodzenie na 85206 z końcówka 2 żeby rozróżnić środki z konkursu i środki własne.
My w tym roku zatrudniliśmy na umowę o pracę , cześc wynagrodzenie będzie pokryte od wojewody a reszta z naszych własnych no i oczywiście ryczałt , koszty badań lekarskich wszystko z naszych. Mam rozdział 85206 z zad własnych i wojewody a ryczałt, i badania lekarskie opłacone są z 85219.
Ja mam tak jak kira w 85206 mam tylko paragrafy płacowe. Zatrudniamy asystenta od kwietnia umowa zlecenie środki nam przyznali,ale jeszcze ich nie otrzymalismy. Środków własnych wystarczy nam na zapłate tylko miesiąca kwietnia.
Czy dobrze rozumiem, że macie plan wprowadzony następująco: środki z UW w rozdziale 85206 zadania zlecone oraz środki gminy w zadania zlecone 85206 tylko z inną końcówką. Czy tak można bo ja bym chyba wprowadziła w rozdział 85206 dotację w zlecone natomiast środki gminy we własne.
dotacja i własne w 85206,ja nie rozdzielam końcówkami,tylko na koniec roku żeby mi się zgadzało. własnych mam tylko 4 tys,a dotacji 20tys,wiec w sumie z własnych pokryje już wypłate za kwiecień,a dotacje nie wiadomo kiedy mi przyznają.