Czy mam problem? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 wrz 2014, 11:09

Pomożecie? Mam gościa, któremu 6 lat temu przyznałam na stałe zasiłek pielęgnacyjny bo na stałe jest orzeczenie. Teraz dowiaduję się, że od 3 lat gościu u nas nie mieszka, że wyprowadził sie 500 km dalej. Co z decyzjami. Czy wszczynam postępowanie w celu uchylenia i odsyłam akta tam gdzie mieszka czy udaję że nic nie wiem i płace dalej?
Żabcia

Napisano: 24 wrz 2014, 14:36

A kto odbierał zasiłek ?
Gość

Napisano: 24 wrz 2014, 15:25

leca na konto, które podał
Żabcia

Napisano: 25 wrz 2014, 7:39

haloooo ktos , coś podpowie?
Żabcia

Napisano: 25 wrz 2014, 10:58

To nie jest Twoja wina
to osoba popisuje oświadczenie , ze będzie informować o zmianach.
JA miałam przypadek, ze facet jako opiekun prawny brał zasiłek na brata , który zmarł i dopiero po zwróceniu się do ZUS czy tam nie pobiera zasiłku to otrzymaliśmy pismo, ze on nie żyje. Pan musiał zwrócić i koniec- nie poinformował.
kaki

Napisano: 26 wrz 2014, 19:43

zmiana miejsca zamieszkania nie powoduje utraty prawa do zasilku:) nie chcesz placic dalej - wezwij pana do wyjasnien pod rygorem wstrzymania wyplaty swiadczen, nie zglosi sie - to wstrzymasz...pewnie jak wstrzymasz to sie obudzi:) ja nie podsylalabym nowemu organowi takiej kukulki gdzie organ mialby wyplacic cos wstecz , raczej przyjelabym na biezaco wyjasnienie ze zmienia miejsce zamieszkania i chce uchylenia prawa do swiadczen "od teraz" i na dalszy okres bedzie ubiegac sie w nowy organie wlasciwym
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x