witam, prosze o pomoc. W naszym Urzedzie nigdy wczesniej nie wystawiane były tytuły wyk. dla dłużników, chciałam teraz je wystawiać poniewaz wysłałam niedawno upomnienia, kilka już wróciło ale moje pytanie jest następujące czy mam je wystawiać skoro lada dzień wejedzie ustawa? co z tymi tyt. za lata ubiegłe? będe musiała?
Zaprzestanie egzekucji podlega dyscyplinie finansów, toteż nie czekałabym na zmainę przepisów bo ktoś cię skontroluje wobec obowiązujących na dany moment i co wtedy???
no własnie tego się boje ale gdzies w którymś poście czytałam, że US może nas jakimiś kosztami obciażyć jeśli coś jest nietak z TW ? wogóle niewiem o co chodzi bo jestem świerzakiem. Czyli powinnam normalnie postarac sie wyprowadzić ostatnie lata?dzięki za odp:)
ja bym juz sobie dała z tym spokój, wystawianie tytułow juz nie ma teraz sensu, bo i tak za chwile wszystkie odesla i tylko obciazą Was kosztami, ale kazdy robi jak uwaza...
hahah, no nie wierze...co Ty robiłaś tyle lat??? teraz TW za lata poprzednie????
Czasami czytam i myślę, że to nie urzędnicy tu piszą tylko....sama nie nie wiem kto????
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem
legalna spokojnie, nie rzucaj oskarżeń. Ja przyszłam na zastępstwo i dostałam teczki z poprzedniego okresu zasiłkowego bo tak przyjeła kierowniczka od poprzedniego pracownika. w programie mam tytuly wykonawcze ale w teczce nie, nie wiem czy były wysłane czy nie, nie informuje o wpłatach. Ostatnie TW ja wystawiłam i wysłałam. Czemu mam się przejmować tym, że poprzedni pracowniki zawalał robotę. Poinformowałam kierownika i robię to co należy do moich terazniejszyh obowiazków. Kontrol miałam 2 miesiące temu, przeżyłam. Nie stresuje się
uu ja widzę legalna , że już osądziłaas szkoda, że tak mało faktów znasz. Mam nadzieje, że ty jesteś nieomylna:)Przejęłam fundusz po innym pracowniku, tak też bywa. Jakimi kosztami mogą nas obciążyć? prosze o info bo naprawdę jestem w czarnej dupie i niewiem co robić, dziś będe rozmawiać z kierownikiem i muszę jej przedstawić wszystko bo ona wgl nie ma o tym pojęcia. Jakie to mogą być koszty i z jakiego tytułu? dzięki za pomoc;):*
dziwne że przez tyle lat kontroli nie miałaś, my miałyśmy w tamtym roku, nie mieli się czego czepić to się głupot czepiali. Na twoim miejscu to bym nie zadawała głupich pytań tylko siadał i zrobiła tytuły
najlepsze jest to , że kontrole były jak byłą tamta laska to były 2 z UW, ale napiszcie mi o tych kosztach bo piszecie, że możemy zostać obciążeni kosztami jak je zrobie.