czy mogę liczyć opłate za antenę? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 28 maja 2014, 12:02

najemca wykazał w wydatkach opłate za antenę (córka wynajmuje pokój od matki). Czy mogę to liczyć jako wydatek?
Anja Asja

Napisano: 28 maja 2014, 12:29

Jeśli jest potwierdzona przez zarządcę jako koszt zarządu nieruchomością wspólna - tak
slawko
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 6:30
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 12:40

we wniosku o ustalenie prawa do DM w punkcie antena zbiorcza wpisana jest kwota 20 zł. Moim zdaniem nie mogę tego liczyć ta kwota dotyczy opłaty abonamentowej od telewizji naziemnej. Podobny przykład najemca płaci zarządcy opłatę za centralne ogrzewanie w domu jednorodzinnym czy w takim przypadku powinnam brać to jako wydatek i nie liczyć ryczałtu na c.o.?
nA SZKOLENIACH MÓWI SIĘ O DOSTARCZANIU CIEPŁA Z ZEWNĘTRZNEGO ZRÓDŁA.
Anja Asja

Napisano: 28 maja 2014, 12:53

taka kwota za antene to chyba o wiele za duzo... u mnie przynosza potwierdzone opłaty za antene w wysokości 2 - 3 zł
Bożena1303

Napisano: 28 maja 2014, 12:56

Waszym zdaniem w jaki sposób powinnam tę kwotę sprawdzić?
Anja Asja

Napisano: 29 maja 2014, 8:00

Antena zbiorcza jest kosztem do dodatków, a jeśli jest potwierdzona przez zarzadcę to co chcesz sprawdzać. Zawsze zostaje ABW, CBA, CBŚ, CIA i Banaczek.
slawko
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 6:30
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 8:12

Moim zdaniem mogą być też inne sposoby, np.
1) wnioskodawca okazuje dokumenty (powiadomienia zarządcy czy podobne) z których wynikają opłaty
2) zarządca/administrator przesyła okresowo aktualne stawki
3) zarządca/administrator doraźnie dostarcza wyliczenie lub wyjaśnienie.
Anja Asja pisze: Moim zdaniem (...) ta kwota dotyczy opłaty abonamentowej od telewizji naziemnej.
A na jakiej to podstawie merytorycznej jest to zdanie??? Czyżby nie wiadomo z czego ma wynikać zdanie urzędnika?
Anja Asja pisze: najemca płaci zarządcy opłatę za centralne ogrzewanie w domu jednorodzinnym czy w takim przypadku powinnam brać to jako wydatek i nie liczyć ryczałtu na c.o.?
Sprawa nie jest jasna ani prosta, czyli do wyjaśnienia - w uproszczeniu może tak: czy ciepło jest kupowane i to za możliwie sprawdzalną cenę czy nie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x