akt notarialny a czynsz - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 28 maja 2014, 7:42

Dodatek mieszkaniowy przyznany był decyzją do dnia 31.05.2014 r, Spółdzielnia zwróciła mi całość dodatku za maj 2014 r., bez żadnego powiadomienia.Dowiedziałam się że jest akt notarialny, w którym jest zapis że od dnia 15.05.2014 r. lokal ten zakupił inny człowieczek. Dlaczego spółdzielnia zwróciła mi cały dodatek za m-c maj a nie np, za. 15 dni. Panie w spółdzielni mówią że tak robią od lat - i same nie wiedzą dlaczego? więc proszę o wyjaśnieie
SMOPS

Napisano: 28 maja 2014, 8:47

No i dobrze, skoro wpłacili, to trzeba się cieszyć, tym więcej że za cały miesiąc i nie widzę potrzeby drążyć ten aspekt. Dla pełniejszej radości postarać się o dokument (powiadomienie lub tp.), który by pozwalał zachować pieniądz na zawsze, a ponadto bardzo pożądane potwierdzenie decyzją wygaśnięcia dodatku.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 8:52

A decyzja wygaśnięcia(nigdy takiej nie robiłam) to z dniem 15.05.2014 r. ?
Pracuję od niedawna więc zabardzo nie wiem od czego zacząć- a do spółdzielni to pismo napisać z zapytaniem dlaczego zwrócili dodatek?
SMOPS

Napisano: 28 maja 2014, 9:25

W niektórych rejonach to spółdzielnia z własnej inicjatywy przysyła powiadomienie, na podstawie którego gmina może zadziałać, sprawdzone więc w praktyce. W tym zawiadomieniu są z reguły wystarczające szczegóły - kto, kiedy i dlaczego. Poproście o takie coś, może wystarczy na telefon, dopiero gdy nie poskutkuje, to za parę dni Wasze pismo z prośbą o wyjaśnienie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x