czy moge sie starac - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 11 lut 2016, 15:53

Czyżby moje stwierdzenie o klapach na oczach pracowników opsów gdy chodzi o niepełnosprawne dzieci, ubodło ?
A moze to sami pracownicy ministerstwa w ten sp[osób chcą dowieść doskonałosci przepisów, które w żaden sposób nie służą nadużyciom.
Mnie do nieczego nie sa potrzebne prowokacje, do tego takie denne?
Jakie to wygodne a do tego prostackie, to co ma miejsce w swiadczeniach opiekuńczych zrzucić na prowokacje.
zgaga

Napisano: 11 lut 2016, 16:42

Napisze ktoś jakie dokumenty będą potrzebne i czy córka ma przyjechać do mnie aby można było sprawować opiekę?
babcia matylda

Napisano: 11 lut 2016, 17:01

Dowiedz sie u siebie w ośrodku jak oni do tej twojej opieki podejdą.
zgaga

Napisano: 11 lut 2016, 17:15

zgaga, babcia matylda, luis, czy jak tam ci jeszcze. Jeszcze nie dojechali?
Gość

Napisano: 11 lut 2016, 17:32

Jak widać mają większe doświadczenie i takie sugestie gościów owładniętych obsesjami na czyimś punkcie, na nich nie działają.
zgaga

Napisano: 12 lut 2016, 13:31

Bardzo nieżyczliwi z was ludzie. W gminie powiedziano mi że dostanę świadczenie jeśli córka jest panną i na orzeczeniu ma, że wymaga opieki i pomocy. Muszę tylko przedłożyć stare orzeczenie, że córka została zaliczona do niepełnosprawnych jako dziecko. Pani w gminie powiedziała mi ze nad dzieckiem nie muszę sprawować stałej opieki. Wystarczy że na każdą sobotę i niedzielę pojadę do córki i przez ten czas będę jej pomagała w zakupach, sprzątaniu gotowaniu, w opiece nad dzieckiem i to wystarczy.
babcia matylda

Napisano: 12 lut 2016, 13:58

Gościu tę swoją karetkę z kaftanem bezpieczeństwa skieruj do tych, którzy są odpowiedzialni za wprowadzenie , a tym bardziej za dalsze utrzymywanie tak głupich przepisów, bo to jest chore, zeby jeden opiekun za całotygodniowe tyranie przy swoim podopiecznym dostawał 520 zł albo i tego nie, a taka mamuska za odwiedzenie córki i wnuka brała aż 1300 zł. A państwo z racji odwiedzin musi jej koszty wałówki, podróży oraz kieszonkowe opłacić .
zgaga

Napisano: 12 lut 2016, 14:20

babcia matylda, zgaga, ............ ,
rozpoczyna wątek(nie tylko ten), a potem dyskutuje pod innymi nickami sam(a) ze sobą. Zlituj się nad innymi uczestnikami forum i nie zaśmiecaj już tego forum swoimi wypocinami. Natomiast swoje pretensje skieruj do stanowiących prawo. Jeżeli tego nie rozumiesz, może rzeczywiście przdałaby się Ci wizyta u lekarza specjalisty.
dylemat

Napisano: 12 lut 2016, 15:01

Do udowodnienia swoich racji ników ci zabrakło. Ale jak widac wszystko co jest dla ciebie niewygodne, co nie jest przez ciebie pisane, chcesz mnie przypisac.
Idz sie lecz, bo to już jest choroba.
Bym sie nie dziwiła, gdybyś coś chciał udowodnić rzeczową argumentacją, a tak to operujesz samymi zarzutami, co do których nie masz żadnych podstaw.
zgaga

Napisano: 12 lut 2016, 16:11

dylemat pisze:babcia matylda, zgaga, ............ ,
rozpoczyna wątek(nie tylko ten), a potem dyskutuje pod innymi nickami sam(a) ze sobą. Zlituj się nad innymi uczestnikami forum i nie zaśmiecaj już tego forum swoimi wypocinami. Natomiast swoje pretensje skieruj do stanowiących prawo. Jeżeli tego nie rozumiesz, może rzeczywiście przdałaby się Ci wizyta u lekarza specjalisty.

Jak widać ty i tobie podobni absolutnie nie mają żadnych zastrzeżeń do ustawodawcy.Czyli jak najbardziej uważają przepisy za słuszne :lol: :lol: :lol:.I nie daj Boże żeby się je ktoś ośmielił zmieniać :o :o :o :o .A wyrok TK k38/13 to z całą pewnością jakieś brednie :evil: :evil: :evil: , i należy stanąć na uszach żeby nigdy nie został wykonany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Dziękuję tyle w temacie :P
Luis

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x