czy mogę uchylić fa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 maja 2014, 11:15

czy mogę uchylić fa jeśli dostałam zwrot od komornika i pokrył całą zaległość nawet muszę jeszcze nadpłatę zwrócić komornikowi, czy muszę czekać na zaśw. komornika i dopiero na tej podstawie uchylić
nowwa

Napisano: 12 maja 2014, 11:22

"i pokrył całą zaległość"
Jaką zaległość, zaległe alimenty też?
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2014, 12:52

tak komornik przekazał nam pieniądze za dłużnika kwota pokryła zadłużenie z FA i ZA
nowwa

Napisano: 12 maja 2014, 14:54

ja bym sie skontaktowała z komornikiem czy jest skuteczna egzekucja a jeżeli jest to poprosiłabym o nadesłanie jak najszybciej zaświadczenia. może sie okazać że dłuznik ma jescze zaległośc wobec wierzycielki i nie jest skuteczna
*M*

Napisano: 14 maja 2014, 14:06

ja też mam taki problem. Komornik przesłał nam dużą kwotę. Pokryła ona całą zaległość wraz z odsetkami. Zadzwoniłam do Komornika co dalej. Wiem, że trzeba zwrócić różnicę, ale dłużnik ma zaległości względem wierzyciela. Komornik oświadczył mi, że tą różnicę przekaże na zaległości wierzycielowi, a wg. mnie wierzyciel nie może przyjąć tej kwoty, ponieważ ma nadal prawo do świadczeń u nas. Logiczne mi się wydaje, że reszta idzie na dalsze zaległości, ale jeśli komornik wystawi mi zaświadczenie w nast. okresie z info, że wierzycielka dostała pieniądze to powinno być NP. Z drugiej strony w art. 28 ust. 1 jest napisane, że w okresie pobierania FA z kwoty pochodzącej z egzekucji komornik przekazuje na FA, a potem dla wierzycielki. Wszystko się ze sobą kłóci. Jak z tego wybrnąć... bo komornik nie wyda mi zaświadczenia o skuteczności, bo są zaległości....
pou
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 9:26
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x