zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 maja 2014, 13:18

Proszę pomóżcie wnioskowałam do Starosty o zwrot prawa jazdy dłużnika alim. starosta przysłał mi decyzję o uchyleniu decyzji o zatrzymaniu temu dłużnikowi prawo jazdy , czy ja coś muszę jeszcze z tą decyzją zrobić czy tylko wpinam do akt proszę o pomoc
ewwwa

Napisano: 12 maja 2014, 14:31

pomocy proszę
ewwa

Napisano: 13 maja 2014, 8:14

moim zdaniem tylko wpinasz, już zrobiłaś a moje pytanie : dlaczego wycofałaś wniosek o zatrzymanie prawa jazdy?
nowa7777777

Napisano: 13 maja 2014, 9:36

wycofałam wniosek bo w tym okresie zgłosił się dłużnik na wywiad jest zarejestrowany w urzędzie pracy wszystko jak należy i na dodatek wpłacał przez 6 miesięcy po 100 % zasadzonych alimentów mimo, ze mógł tylko 50 %
ewwa

Napisano: 14 maja 2014, 8:34

jak dłużnik zawnioskował o zwrot prawka i spełnia wszystkie przesłanki ku temu, żeby mu je oddać, to piszemy tylko wniosek do starosty o zwrot prawka czy jeszcze piszemy jakąś decyzję temu dłużnikowi?
gaga1102

Napisano: 14 maja 2014, 11:52

U nas zgłosił się dłużnik na wywiad jak dostał decyzje od starosty o zwrocie prawa jazdy, oczywiście było już za późno, ale on nie zgadza się z oddaniem prawka. Kazałyśmy jechać do Starostwa i tam się tłumaczyć, ale jak przyjdzie do nas na wywiad i z wnioskiem o zwrot prawa jazdy to musimy jeszcze raz wystąpić do komornika czy płacił przez 6 ostatnich miesięcy te 50%?
!Ella!

Napisano: 14 maja 2014, 12:01

!Ella! takich dłużników o jakich piszesz ja też mam, nie płacą olewają wezwania a jak dostają decyzję od starosty to nagle ich olśniewa. Nie jeden już obiecywał że będzie co miesiąc płacić chociaż 50 % coby mu zwrócić prawko i nic.... tylko ładnie mówią, jeśli złoży ci wniosek o zwrot to należało by się zwrócić do komornika czy faktycznie przez 6 miesięcy się wywiązywał
Karlitos

Napisano: 13 maja 2016, 12:04

ewwa pisze:pomocy proszę
umarzasz postepowanie wobec dł w/s uznanai za uchulajacego sie
mopsa

Napisano: 13 maja 2016, 12:09

!Ella! pisze:U nas zgłosił się dłużnik na wywiad jak dostał decyzje od starosty o zwrocie prawa jazdy, oczywiście było już za późno, ale on nie zgadza się z oddaniem prawka. Kazałyśmy jechać do Starostwa i tam się tłumaczyć, ale jak przyjdzie do nas na wywiad i z wnioskiem o zwrot prawa jazdy to musimy jeszcze raz wystąpić do komornika czy płacił przez 6 ostatnich miesięcy te 50%?
różne sa w tej sprawie stanowiska, ja po uzgodnieniu z SKO uzaję jednorazowe wpłaty tj.dłuznik wpłaca jednorazowo nie mniej niz 50% zasadzonych alimentów , przynosi dowód wpłaty robie z nim wywiad pisze do starosty o zwrot prawa jazdy i umarzam postepowanie w sprawie uchylajacego się , lepiej oddac dłuznikowi prawo jazdy jak ma prace i juz , ale wiem ze ośrodki tego nie praktykuja , i wymagają wpłat w kazdym miesuiący a niejednorazowo , no cóż ma przykrywkę i wyjasnienia z SKO
mopsa

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x