Czy możemy wstrzymać??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 sie 2014, 10:12

Świadczenia rodzinne na dzieci pobiera mąż. Od jakiegoś czasu wykryto u niego chorobę psychiczna, znęcał się fizycznie nad żoną i dziećmi. Zona z dziećmi wyprowadziła się od niego. Była u nas i napisała oświadczenie że maż pobiera rodzinne i nie daje pieniędzy na dzieci, dzieci i ona nie mieszkają z nim, wyprowadzili się do innej gminy. Mąż świadczenia rodzinne "przepija". I co w takiej sytuacji? Czy wysłać mu wezwanie w celu złożenia wyjaśnień czy co? Proszę o jakieś rady
Alaaa

Napisano: 19 sie 2014, 10:22

wezwanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2014, 13:10

Wyslalam dzisiaj wezwania, ale wiem od jego zony, że on nie odbiera żadnych pism...
Alaaa

Napisano: 19 sie 2014, 13:30

samo wstrzymanie wypłaty nie załatwia tu strony ... jeżeli żona z dziećmi meszka w innej gminie to ja bym tatusiowi uchyliła na podst. art. 27 ust. 2
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2014, 8:50

Ale czy ja mogę jemu wstrzymać na podstawie oświadczenia żony? czy może wysłać pracownika socjalnego na wywiad?
Alaaa

Napisano: 22 sie 2014, 14:57

Haaalo, prosze Was o jakas rade :)
Alaaa

Napisano: 22 sie 2014, 15:02

ja wzielabym oswiadczenie zony i na jego podstawie wszczelabym postepowanie o uchylenie prawa..najpierw zawiadomienie o wszczeciu i pouczenie,ze moze w terminie jakims tam zapoznac sie z aktami i wniesc ewentualne uwagi,potem uchylenie z uwagi na art. 27 ust. 2
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x