CZY MOŻNA POTRĄCIĆ WSZYSTKO CO POBIERA???/ - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 11 sie 2010, 11:27

kOBIETA ma ponad 5 tysiecy długu (nienalezne ŚP) decyzja już się uprawomocniła a ona nioe zwróciła pieniędzy na wskazany rachunek banowy. Ale pobiera zasiłek rodzinny ma przyznane świadczenie pielęgnacyje no i zasiłek. Pomózcie czy mogę jej zgodnie zart. 30 ust. 6 potracic wszystkie swiadczenia z danego miesiąca. Czy cos jej zostawić.
~nowa

Napisano: 12 sie 2010, 23:50

skoro ma ŚP to nie pracuje, może jeszcze na dokładkę rozwódka...najlepiej zabrać jej wszystko i niech żre kit z okien, socjalni jej nie pomogą bo pewnie przekracza kryterium
a nie odwołała się przypadkiem?
~@@@@@

Napisano: 13 sie 2010, 16:02

jak jest prawomocna orzekająca o zwrocie to potrącaj bez problemu
~lila

Napisano: 14 sie 2010, 17:23

ludzie! ale chyba nie całość, przecież można rozłożyć na raty, niech się określi po ile i rozłożyć, przecież nie można pozostawić osoby bez środków do życia
~karolcia

Napisano: 16 sie 2010, 14:03

O rozłożenie na raty to należałoby złożyć wniosek, chyba na tyle wysiłku to ją stać.
~Jagoda

Napisano: 16 sie 2010, 14:26

to mam na myśli
~karolcia

Napisano: 16 sie 2010, 17:20

to zalezy jak sytuacja, jesli ma tylko świadczenia rodzinne i żadnego innego dochodu to w całości nie bardzo potrącać, niech napisze podanie sprawdź sytuacje i zadecyduj
~Ania

Napisano: 21 sie 2010, 23:31

Uważam, że można potrącić całość świadczeń. To ona powinna sama przyjść i złożyć wniosek o rozłożenie na raty zobowiązania.
~Marek

Napisano: 22 sie 2010, 1:16

bierz wszystko co się da, nic się nie zastanawiaj bo kasy nie zobaczysz. moja dłużniczka wyciąga kasę z grodziskiego OPSu i jakoś i guzik ją obchodzi że nielegalnie (wiem co robi, a widziałem decyzję). Niestety, ja kasy od niej odzyskać nie mogę - jeszcze...
~espe

Napisano: 10 lip 2017, 14:49

Dla spokoju sumienia napisz pismo ,ze na skutek braku wplat od miesiąca .. będziesz dokonywać potracenia w bieżących wypłat. Może sie obudzi i napisze wtedy podanie o raty.... jak nie potrącaj całość do skutku.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x