kOBIETA ma ponad 5 tysiecy długu (nienalezne ŚP) decyzja już się uprawomocniła a ona nioe zwróciła pieniędzy na wskazany rachunek banowy. Ale pobiera zasiłek rodzinny ma przyznane świadczenie pielęgnacyje no i zasiłek. Pomózcie czy mogę jej zgodnie zart. 30 ust. 6 potracic wszystkie swiadczenia z danego miesiąca. Czy cos jej zostawić.
skoro ma ŚP to nie pracuje, może jeszcze na dokładkę rozwódka...najlepiej zabrać jej wszystko i niech żre kit z okien, socjalni jej nie pomogą bo pewnie przekracza kryterium
a nie odwołała się przypadkiem?
ludzie! ale chyba nie całość, przecież można rozłożyć na raty, niech się określi po ile i rozłożyć, przecież nie można pozostawić osoby bez środków do życia
to zalezy jak sytuacja, jesli ma tylko świadczenia rodzinne i żadnego innego dochodu to w całości nie bardzo potrącać, niech napisze podanie sprawdź sytuacje i zadecyduj
bierz wszystko co się da, nic się nie zastanawiaj bo kasy nie zobaczysz. moja dłużniczka wyciąga kasę z grodziskiego OPSu i jakoś i guzik ją obchodzi że nielegalnie (wiem co robi, a widziałem decyzję). Niestety, ja kasy od niej odzyskać nie mogę - jeszcze...
Dla spokoju sumienia napisz pismo ,ze na skutek braku wplat od miesiąca .. będziesz dokonywać potracenia w bieżących wypłat. Może sie obudzi i napisze wtedy podanie o raty.... jak nie potrącaj całość do skutku.