Czy mozna przedłużyć pobyt w ZOL? - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 gru 2009, 11:31

Witam. Moja babcia jest w ZOL-u i z tego co się dowiedziałam może tam być do końca kwietnia. Babcia jest po udarze i stan nie jest najlepszy. Rozmawiałam z pielęgniarką i powiedziała mi, że istnieje możliwość przedłużenia pobytu w ZOL. Chciałabym zapytać, o ile oczywiście będą na to wskazania lekarskie, jaka musi być przerwa w pobycie w ZOL-u do następnego skierowania? I jak się załatwia taki kolejny pobyt i kiedy? Czy dopiero po wypisie, czy juz teraz w trakcie można rozmawiać z lekarzem? Pozdrawiam
~Ola

Napisano: 30 gru 2009, 11:56

z tego co wiem to bezpośrednio można pobyt przedłużyć, nie trzeba babci wybierać, tylko napisać prosbe o przedłużenie pobytu i go uzasadnić
~ojej

Napisano: 25 sty 2010, 19:54

Na przedłużenie pobytu wpływa stan zdrowia pacjentki i decyzja NFZ po zapoznaniu się z dokumentacją. Wskazane podjęcie działań przed zakończeniem ważności decyzji kierującej.
~Ela

Napisano: 04 lut 2010, 23:46

Ile czasu oczekuje się w Waszym Zol na miejsce ( intereusuje mnie czas orientacyjny)? Proszę o informacje z terenu woj. Łódzkiego i woj. ościenne. Pozdrawiam ;-)
~Ela

Napisano: 08 lis 2010, 12:27

Osoba przebywa w DPS. Z emerytury 70% zabiera DPS, resztę komornik. Jest mieszkanie własnościowe ale zadłuzone.
Aby go wynając należy włożyć sporo pieniędzy.
Sprzedaż mieszkania( małe) spowoduje horrendalną dopłatę do DPS ( bo DPS jeden z najdroższych w W-wie - nie wiem jak się ustala średni miesięczny koszt utrzymania w DPS - ale tam były miejsca, a warunki niestety bardzo złe)
Mam pytanie - czy jest szansa na przeniesienie z DPS do ZOL-u? Kto wydaje zaświadczenie i kartę oceny na skierowaniu do ZOL?
Czy jest to lekarz i pielgniarka z DPS, gdzie obecnie przebywa pacjent?
Bardzo proszę o radę. Dzięki
~adelajda

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x