witam
mam problem i prosze o pomoc. otrzymalam pismo z miejskiego osrodka pomocy spolecznej o wstawienie sie i przedstwaienie swoich dochodów w celu zwerifikowania zdolnosci placenia za pobyt matki w DPSie. Takie zgloszenie otrzymal takze moj brat jednak on nie wstawil sie i nie przedstwail swoich dochodow, nadmienie iz pracownik socjalny dal do zrozumienia ze jesli moj brat sie nie wstawil to nie zostanie pociagniety do odpowiedzialnosci finansowej gdyz nie sa w stanie zwerifikowac jego sytuacji materialnej. Stad od razu moje pytanie:Czy ja przedstawiajac zaswiadczenie o dochodach zrobilam blad, moglam ich nie przedstawiac???? moje zarobki za ostatni miesiac byly w wysokosci 2700 ale z nadgodzinami, ktore sa nie zawsze standardowe podstawowe wynagrodzenie to ok 1700zl, dodatkowo mam wydatki na kredyt hipoteczny 1000zl+ opłaty miesieczne 450zl.Moja sytuacja rodzinna jest zła , zostalam wyrzucona z domu przez to zostalam zmuszona do wziecia tak duzego kredytu na mieszkanie, nie utrzymuje z rodzina kontaktu.prosze o pomoc jakie ewentualnie podjac kroki aby nie zostac pociagnietym do ponoszenia tego kosztu, gdyz i tak nie jestem w stanie tego pokryc.