CZY MOŻNA W JEDNEJ DEC. UCHYLIĆ I ZOBOWIĄZAĆ DO ZWROTU? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 14 paź 2015, 11:15

dziekuje :)
calineczka

Napisano: 14 paź 2015, 11:24

ewalu pisze:
gosia.b. pisze:ok, czyli jedna decyzja o uchyleniu a druga o nienależnie pobranym świadczeniu oraz o zwrocie ? Obie mogą być wystawione jednego dnia na wniosek strony ?
pierwsza winna się uprawomocnić
po co? jak osoba pisze, że jest świadoma, że świadczenia jej nie przysługują oraz że pobrała nienależnie swiadczenia to na co czekać? Przecież ona tę kasę może wpłacić bez decyzji NP.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 14 paź 2015, 11:29

Tom. pisze: po co?
to samo pytanie zadałam do UW ( mam wniosek strony na uchylenie i potrącenie w X ) .... a jak osoba się rozmyśli ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2015, 11:33

się rozmyśli to się odwoła, tylko co to zmieni? żaden przepis naszej ustawy nie uzależnia wydania decyzji o NP od wczesniejszego uchylenia decyzji pierwotnej.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 14 paź 2015, 11:35

Tom. pisze:się rozmyśli to się odwoła, tylko co to zmieni? żaden przepis naszej ustawy nie uzależnia wydania decyzji o NP od wczesniejszego uchylenia decyzji pierwotnej.
wiem :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 14 paź 2015, 12:14

dzięki za podpowiedzi, a czy w drugiej decyzji mogą być dwa pkt, tj. w sprawie nienależnie pobranych świadczeniach i zobowiązaniu do zwrotu ??
gosia.b.

Napisano: 14 paź 2015, 12:25

gosia.b. pisze:dzięki za podpowiedzi, a czy w drugiej decyzji mogą być dwa pkt, tj. w sprawie nienależnie pobranych świadczeniach i zobowiązaniu do zwrotu ??
tak
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 15 paź 2015, 13:38

pytałam Mazurkiewicza. Jeżeli strona wyraża zgodę na uchylenie decyzji , ustalenie nienaleznie pobranych i zobowiązuje się do wppłaty, to można wszystko zrobic w jednej decyzjii
lucB

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x