czy nalezy sie becikowe?
czy nalezy sie becikowe?
Mam problem,przyszła kobieta złożyc wniosek o jednorazow zapomoge z tyt ur dziecka,urodziła dziecko w LUTOn i u nas chce sie ubiegc o to,czy moge jej przyznac,bo mowiła rowniez ze wrocili juz do Polski i tu zostana ale złożyli tam wniosek o rodzinne,bo maz ma zatrudnienie tam jescze poł roku,ale ona bedzie tu!O rodzinne nie bedzie sie tu starała,bo zobaczy co tam jej odpowiedza,to co w tym przypadku z becikowym!Proszę pilnie o odp!!!
Re: czy nalezy sie becikowe?
nie przyznajemy chyba , ze załatwia sobie z zagranicy zaswiadczenie że nie bedą sie tam ubiegac o świadczenia
corka urodzila w irlandii,tam oboje z mezem pracuja.Zameldowani sa w Polsce ,dziecko ma obywatelstwo polskie.Czy nalezy sie becikowe?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
w polsce nie
jeżeli dziecko urodzone zagranicą i chociaz jedn z rodziców przebywa w Polsce becikowe nalezy sie
jesli urodze w czechach czy z polski nalezy mi sie jakis zasilek jesli ojcem dziecka jest czech prosze o szybka odpowiedz dziekuje
Kobieta złozy ła wniosek o becikowe ,jest zameldowana w Polsce ale co 2 miesiące jezdzi do pracy o Niemiec, tam tez urodziło sie jej dziecko. Razem zdzieckiem mieszkaja w Polsce. Czy należy się jej becikowe ?
becikowe nalezy sie, bo zgodnie z ustawa \"marszalka\"becik wyszedl juz dawno z koordynacji... ludzie kochani USTAWA, USTAWA, USTAWA....
~xxx to ze becik nie podlega koordynacji nie znaczy ze przysluguje kazdemu
Oprócz czy nalezy sie becikowe? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Pomocy!
Dziecko urodzone na terenie Niemiec
??
KOSZTY UPOMNIENIENIA
podpowiedzcie mi proszę .
NIENALEŻNE-NIE WIEM
umarło dziecko
nienależnie pobrane- wychowawcze
praca od października 2007 - nienależnie pobrane?
becikowe w związku ze zmianą rozporządzenia
becikowe- opiekun prawny, rodzina zastępcza
świadczenia nienależnie wypłacone
nienależnie pobrane
odsetki
nienależnie wypłacony zasiłek pielęgnacyjny
nienaleznie pobrane