Czy należy się za wrzesień - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 lis 2023, 9:40

Pełnoletnia osoba uprawniona złożyła wniosek na FA na okres 2022/2023. Zadeklarowała że będzie się uczyć w przyszłym roku szkolnym. Świadczenia przyznano do 30.09.2023. We wrześniu przyniosła mi zaświadczenie i okazało się że rozpocznie kurs w studium kształcenia ustawicznego , a potem się okazało że zrezygnowała jeszcze przed rozpoczęciem zajęć. Wysłałam do niej zawiadomienie przed uchyleniem decyzji za wrzesień, dałam 7 dni, nie zareagowała. Jak chciałam już jej zrobić decyzją uchylającą , sprawdziłam ją w SIO (teraz myślę że może przed wydaniem decyzji nie powinnam tego robić, bo dziewczyna nie zareagowała na pismo) i okazało się że od 25 września ma status ucznia, rozpoczęła naukę w szkole policealnej Żak. Co w takim wypadku z wrześniem? Czy teraz jej powinnam wypłacić? Ona nie zareagowała na zawiadomienie, a naukę rozpoczęła. Co poradzicie?
Sara123
Referent
Od: 12 kwie 2017, 11:41
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Napisano: 06 lis 2023, 9:23

jak przyznalas i masz weryfikacje to nic. jak byc w decyzji nie miała przyznane to wtedy bym patrzyła na to czy zareagowała... wiec wypałacone , uczy sie i umorzyc postepowanie jak wszczynałas
AnnaM.
Referent
Od: 09 gru 2022, 19:14
Zajmuję się: śr/fa/do/dw

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x