Czy nie należy mi się za styczeń??
Czy nie należy mi się za styczeń??
Składałam wniosek o świadczenie 500+, pracowałam od 01.01.2014 do 15.01.2017r. Pani w urzędzie powiedziała, że mogę złożyć wniosek dopiero w lutym, ponieważ świadczenie przysługuje od następnego miesiąca od utraty zatrudnienia. Czy ma rację? Wcześniej nie składałam wniosku.
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy nie należy mi się za styczeń??
Jeżeli z dochodem z tej pracy byłoby przekroczenie to wniosek składasz dopiero w II/2017, prawidłowo zostałaś poinformowana
Dziękuję, gdybym mieściła się w kryterium to miałabym od stycznia,tak?mgmg pisze:Jeżeli z dochodem z tej pracy byłoby przekroczenie to wniosek składasz dopiero w II/2017, prawidłowo zostałaś poinformowana
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dokładnie
Wniosek może złożyć kiedy chce, a świadczenie będzie przyznane od lutego???? Czyż nie???
no ale wtedy to za styczeń trzeba dać decyzję odmownąkin pisze:Wniosek może złożyć kiedy chce, a świadczenie będzie przyznane od lutego???? Czyż nie???
wujek dobra radakin pisze:Wniosek może złożyć kiedy chce, a świadczenie będzie przyznane od lutego???? Czyż nie???

utrata dochodu w listopadzie 2016 świadectwo pracy z 08.11.2016. wniosek złożony 16.11.2016 przyznałem od 01.12.2016 bez dawania odmowy za listopad.
Oprócz Czy nie należy mi się za styczeń?? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Do Sygnity - forma rzeczowa
nienależnie pobrane w EZAR
część E sprawozdania
Prawa rodzicielskie
Pani Ewalu,Panie Elmer-SKO-Pomocy!
utrata14
rozporzadzenie
sprawozdanie cz.B
sprawozdanie
osoba w składzie rodziny, która urodziła dziecka
Pomocy
wychowawcze