czy powadomić krus - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 09 cze 2014, 13:42

rolnik napisał oświadczenie że zaprzetał prowadz. gospod. rolnego (przyniósł zaśw. z KRUS że podlega ubezpieczeniu jako rolnik)
1. czy i jakich dokumentów żądać na potwierdzenie tego faktu
2. czy informować krus
marta x

Napisano: 09 cze 2014, 13:46

dokumentow dodatkowych ? ustawa wymienia tylko oswiadczenie. - ktore niezbedne jest i składa je rolnik /jak wyzbedzie sie ziemi nie bedzie rolnikiem/

krus - po co ? jezeli podlega ubezpieczeniu obowiazkowo tam to skladek nie placisz tylko- co jest techniczna czynnoscia.
1986

Napisano: 10 cze 2014, 9:31

a jeśli KRUS płacą dobrowolnie? czy mają się wyrejestrować z KRUS i my płacimy? jeśli tak to od kiedy?
sylwia1980

Napisano: 10 cze 2014, 9:34

a co robicie z tymi co biorą dotacje jak sie tam saraja to oświadczaja ze uprawiaj a u na ze nie uprawiaja jedno wyklucza drugie
ewa30

Napisano: 10 cze 2014, 9:39

ale to dana osoba Ci określa, sam najlepiej wie czy pracuje, prowadzi itp. u mnie zastanawiają się , a jak mnie zapyta jak to sie ma do tego krus, to mówię, że krus ma odrębne przepisy i nie wiem jak do tego podejdzie,
aga2385
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 10 cze 2014, 9:40

a skad wiesz ze dotacje biora ? i po co ta informacja ?

skoro napisali, ze zaprzestali prowadzenie gosp. rolnego. to zaprzestali i nie prowadza

weryfikowac czy trzody nei sprzedali czy mleka, ziemniaka to juz nie trzeba No chyba, ze podwazasz ich oswiadczenie to napisz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa bo to Twoj obowiazek wynikajacy wprost z przepisów . a tam zbadaja czy skłamali czy nie.
1986

Napisano: 10 cze 2014, 9:42

powiedzcie jak zrobić z tym dobrowolnym KRUS....
sylwia1980

Napisano: 10 cze 2014, 9:44

tak mówia na szkoleniach jedni ze to ma znaczenie a drudzy ze nie i juz nie wiem my przeciez możemy to sprawdzac nie jestem za ty zeby nie dawac bo wiem co znaczy jest osoba niepełnosprawna ale cos musze ustalic no facet ma 9 h pola bierze dotacje ma maszyny to od tak sobie rezygnuje nie wiem nie chce sie bawic w szpiega
ewa30

Napisano: 10 cze 2014, 9:48

ewa30 pisze:tak mówia na szkoleniach jedni ze to ma znaczenie a drudzy ze nie i juz nie wiem my przeciez możemy to sprawdzac nie jestem za ty zeby nie dawac bo wiem co znaczy jest osoba niepełnosprawna ale cos musze ustalic no facet ma 9 h pola bierze dotacje ma maszyny to od tak sobie rezygnuje nie wiem nie chce sie bawic w szpiega
A co Ty jesteś policjantem , a może prokuratorem i sędzią zarazem ? Ty masz przyjąć wniosek z oświadczeniami i wystąpić do kierownika o wywiad. Nie przekraczaj swoich kompetencji, bo to jest karalne.
Gość

Napisano: 10 cze 2014, 9:49

dla mnie jak napisze oswiadczenie to dostaje nie wnikam nie weryfikuje dlaczego mam nie ufac stronie ? bo widzimisie takie mam.

a jak oswiadczenia o dochodach do rodzinnego ludzie pisza i wskazuja niskie dochody albo wcale to tez weryfikujecie wszystkich ? bo ładnie ubrani badz ładnym samochodem przyjechali ?
1986

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x