rolnicy - decyzja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 09 cze 2014, 13:43

Czy ktoś już wydał decyzję odmowną na ZDO rolnikowi, a jeśli tak, to co piszecie w uzasadnieniu. Czy podważacie złożone przez rolnika oświadczenie, w którym stwierdza że zaprzestał prowadzenia gospodarstwa, uzasadniając, że jednak nie zaprzestał w myśl ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników, bo gospodarstwo nie jest np. wydzierżawione i osiągane są z niego dochody, co potwierdza wywiad środowiskowy, a rolnik w dalszym ciągu figuruje w KRUS jako podlegający obowiązkowemu ubezpieczeniu ?
Olimpia

Napisano: 09 cze 2014, 13:45

ustawa nie zabrania posiadania obowiązkowego tytułu ubezpieczenia
zuzzanna

Napisano: 09 cze 2014, 13:53

ani posiadania gosp. rolnego.

jak wydzierzawi/sprzeda to w mysl ustawy o ubez. spolecznych nie bedzie rolnikiem. Wiec oswiadczenie nie musiałby pisac. a dla ROLNIKOW ono jest....

idac Twoim tokiem myslenia nikt tego oswiadczenie nie musiałby pisac.
1986

Napisano: 09 cze 2014, 14:47

Może jeszcze inni się wypowiedzą - to czy jest w końcu ktoś kto odmawia rolnikom ZDO?
Olimpia

Napisano: 09 cze 2014, 14:50

Olimpia pisze:Może jeszcze inni się wypowiedzą - to czy jest w końcu ktoś kto odmawia rolnikom ZDO?
ja przyznaję :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 cze 2014, 15:33

czemu szukacie powodów aby odmówić rolnikom skoro ustawodawca napisał to jasno jest oświadczenie wypłacać nie ma, nie wypłacać
zuza 6

Napisano: 09 cze 2014, 16:15

No właśnie . Dlaczego ???
Gość

Napisano: 09 cze 2014, 20:06

Gość pisze:No właśnie . Dlaczego ???
tego nawet najstarsi szamani nie wiedzą
szpieg z krainy D

Napisano: 09 cze 2014, 22:16

ja:) na początku czytałam ustawę i zaczęłam panikować :) o jej rolnicy nie dostaną :) ale kurczaki myślę sobie dlaczego w sumie nie przyznawać przecież napiszą oświadczenie przyniosą zaświadczenie że podlegają pod KRUS i już płacimy niech mają co ja będę odmawiała jak ustawa nie zabrania
ja:)

Napisano: 10 cze 2014, 7:27

czy rolnicy na oświadczeniu pisali wam od kiedy zaprzestali prowadzenia gospodarstawa rolnego?
olga,,

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x