Czy ktoś już wydał decyzję odmowną na ZDO rolnikowi, a jeśli tak, to co piszecie w uzasadnieniu. Czy podważacie złożone przez rolnika oświadczenie, w którym stwierdza że zaprzestał prowadzenia gospodarstwa, uzasadniając, że jednak nie zaprzestał w myśl ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników, bo gospodarstwo nie jest np. wydzierżawione i osiągane są z niego dochody, co potwierdza wywiad środowiskowy, a rolnik w dalszym ciągu figuruje w KRUS jako podlegający obowiązkowemu ubezpieczeniu ?
Olimpia pisze:Może jeszcze inni się wypowiedzą - to czy jest w końcu ktoś kto odmawia rolnikom ZDO?
ja przyznaję
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ja:) na początku czytałam ustawę i zaczęłam panikować o jej rolnicy nie dostaną ale kurczaki myślę sobie dlaczego w sumie nie przyznawać przecież napiszą oświadczenie przyniosą zaświadczenie że podlegają pod KRUS i już płacimy niech mają co ja będę odmawiała jak ustawa nie zabrania