czy przedłużam?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Velvet
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/ŚW
Kontakt:

czy przedłużam?

Post autor: Velvet »

Witam , Pani ma orzeczenie wydane do dnia 31.08.2023 r. czy przedłużam prawo do zasiłku pielęgnacyjnego?
AnnaM.
Referent
Zajmuję się: śr/fa/do/dw
Kontakt:

Re: czy przedłużam?

Post autor: AnnaM. »

newer!!! do 6.08 jak były orzeczenia ... max
Velvet
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/ŚW
Kontakt:

Post autor: Velvet »

czyli przedłużaliśmy tylko orzeczenia które były do konca lipca?
Arla
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW
Kontakt:

Post autor: Arla »

Velvet pisze: 18 wrz 2023, 10:30 czyli przedłużaliśmy tylko orzeczenia które były do konca lipca?
W praktyce właśnie tak, bo wiadomo, że orzeczenia są wydawane do końca miesiąca. Tzn ja nie widziałam orzeczenia, które kończyłoby się w połowie miesiąca, nawet dla 16-latków.
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: kalina.malina »

Arla pisze: 18 wrz 2023, 11:38
Velvet pisze: 18 wrz 2023, 10:30 czyli przedłużaliśmy tylko orzeczenia które były do konca lipca?
W praktyce właśnie tak, bo wiadomo, że orzeczenia są wydawane do końca miesiąca. Tzn ja nie widziałam orzeczenia, które kończyłoby się w połowie miesiąca, nawet dla 16-latków.

Pierwsze słusze ze orezcenia tylko do konca miesiąca, normalnie koncza w róznych dnia mca, zawsze x lat od dnia zlozenia wniosku. Normalnie orzeczenia z tych pierwszysch kilku dni sierpnia nalezy przedłużyc zgodnie z obowiazujaca w danym momencie ustawą.
ODPOWIEDZ