czy przysługuje zasiłek pielęgnacyjny osobie umieszczonej w centrum opieki paliatywnej ?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 12 gru 2013, 15:32

j.w proszę pomoc
~beata

Napisano: 12 gru 2013, 19:47

art. 3 pkt 7: instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie – oznacza to dom pomocy społecznej, placówkę opiekuńczo-wychowawczą, młodzieżowy ośrodek wychowawczy, schronisko dla nieletnich, zakład poprawczy, areszt śledczy, zakład karny, zakład opiekuńczo-leczniczy, zakład pielęgnacyjno-opiekuńczy, szkołę wojskową lub inną szkołę, jeżeli instytucje te zapewniają nieodpłatnie pełne utrzymanie;

art. 16 ust. 5: Zasiłek pielęgnacyjny nie przysługuje osobie umieszczonej w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie.
~ewalu

Napisano: 12 gru 2013, 19:52

jak biorą za opiekę to przysługuje
~...

Napisano: 12 gru 2013, 19:58

teraz chyba nie ma takich co nie biorą
~ewalu

Napisano: 12 gru 2013, 21:58

skoro jest zapis w cytowanym przez ciebie art., to chyba niektóre nadal nie biorą buahahahaha
~...

Napisano: 12 gru 2013, 22:20

no i tu mnie masz ... fakt, niektóre nadal nie biorą ale tylko od tych osób, które zostały umieszczeni w np. dps .. przed zmianami w roku ... uciekł mi rok ... ale już parę lat temu

~ewalu

Napisano: 12 gru 2013, 22:23

ok, ok, buahahahaha
~...

Napisano: 13 gru 2013, 9:36

odpisali mi na wniosek, że są instytucją zapewniającą nieodpłatne pełne utrzymanie ale spokoju mi nie daje to, że nie ma tej instytucji wymienionej w katalogu instytucji w ustawie śr i zastanawiam się czy ta instytucja nie działa na zasadzie szpitala.
~beata

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x