Czy przyznać? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 03 lut 2014, 14:40

Czy ojciec który ma zasądzone alimenty na dziecko, może pobierać na nie świadczenie pielęgnacyjne? Twierdzi, że to on zajmuje sie dzieckiem i że u niego dziecko śpi, u matki zaś spędza tylko część dnia (rodzina rozbita/mieszkają osobno)
~Agnieszka

Napisano: 03 lut 2014, 15:57

no jasne przecież też może pobierać śp
Art. 17. 1. Świadczenie pielęgnacyjne z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej przysługuje:

1) matce albo ojcu,
~Kati

Napisano: 03 lut 2014, 16:42

chyba jakieś jaja se robicie.
Ludziska kasy nie mają to, a co tam, zasadze od ciebie alimenty, ty płacić nie bedziesz bo niby z czego, tobie nic nie zrobią bo tak w Polsce się dłużnikami alimentacyjnymi interesują.
Wystarczy ze zgłosisz sie na wywiad, opowiesz w razie \"W\" prokuratorowi jak kochasz dzieci, że nie płacisz bo nie ma pracy, ale lizaka raz w miesiacu kupisz. Ten umorzy postępowanie - brak znamion czynu zabronionego. Kasa leci. Teraz świadczenie - hmmm. mam chore dziecko łapie się na świadczenie to ide, niech dadzą. Wszak jestem ojcem. 620 plus 200 plus składki społeczne -żyć nie umierać.
Siedzą se ładnie razem mąż i żona, tu z państwa alimenty, tu świadczenie, tu praca na czarno. Ja kuźwa takiej chaty nie mam jak ta niby samotna, nie żyjaca z mężem.
co za dziki kraj !!!!!
~Iza

Napisano: 03 lut 2014, 16:55

Iza śp. nie jest uznaniowe - podaj mi ustawową podstawę do odmowy
~Kati

Napisano: 03 lut 2014, 17:03

Kati nie podam ci podstawy bo nie znam ustawy, nie pracuje w pomocy społecznej. Pisze o przypadku sąsiadki i klne na przepisy. Kto je ustala do ch*olery bo uczciwym się nic nie nalezy a kombinatorom i owszem. Szlag mnie trafia jak widzę co się dzieje i ma prawo mnie trafiać bo ja z meżem uczciwie pracujemy a taki krętacz goli z moich podatków aż iskry lecą i nikt nie moze z tym nic zrobić bo takie prawo.
~Iza

Napisano: 03 lut 2014, 17:08

popieram Izę , niestety :(
~iwona

Napisano: 03 lut 2014, 17:14

no niestety nic z tego nie wynika, bo przyznać trzeba a tło moralne nie zmieni ustawy
~Kati

Napisano: 03 lut 2014, 18:04

Jak taki wspanialy to w sadzie niech to udowodni i uchyli sobie alimenty
~Ala

Napisano: 03 lut 2014, 18:41

co żeście się tak na faceta uparli? Ala - ale co ma przed Sądem udowadniać? i co mają alimenty do śp?
~Kati

Napisano: 03 lut 2014, 20:21

iza SW..O.Ł.O.C.Z ty jedna a może ta sąsiadka ma chore dziecko? przez zazdrosc nie widzisz tego C.H.A.M.S.T.W.O.
~x

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x