Czy przyznać? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 03 lut 2014, 20:54

To rzeczywiście jakaś kpina. Państwo da tatusiowi na alimenty dla dziecka i to za samo przenocowanie dziecka, jeśli oczywiście taki fakt ma miejsce.
Alimentów dla matki na dziecko nie zasądza sie ot tak. I jakby tak ojciec zajmował sie dzieckiem w większym wymiarze niz matka, albo nawet takim samym, to by nie miał zasądzonych alimentów.
I w sumie patrząc tylko na same zapisy ustawy, to z powodzeniem świadczenie można przyznac tatusiowi, który w ogóle nie interesuje sie swoim dzieckiem. I wszystko może sie odbyć za zgodą mamusi , żeby tylko miał na zapłacenie jej alimentów.
To jest zwykłe naciąganie. W takich przypadkach sama sytuacja rodzinna, fakt płacenia alimentów, eliminuje ojca ze sprawowania opieki nad dzieckiem.
~m&m

Napisano: 03 lut 2014, 21:18

następna uduchowiona się L.A.R......A się odezwała.
~viki

Napisano: 03 lut 2014, 21:29

Uduchowiona to szybciej ty jestes, w poparciu dla nadużyć.
~m&m

Napisano: 04 lut 2014, 0:10

~x ty tępy baranie lub baranico. Nie wypowiadam się na tematy o których nie mam pojęcia ( w przeciwieństwie do ciebie) Na co choruje dziecko, wiem. Dla twojej wiadomości niedosłuch. Skąd wiem? a z stąd gdyż jak pisałam jest to moja sąsiadka. Mieszkamy przez tzw. płot od zawsze. Znamy się i rozmawiamy ze sobą. moje zdanie na ten temat owa sąsiadka zna.
Świadczenie tylko dlatego bo jest zapis, który na to pozwala.
Skoro ja to SWOŁOCZ, wg ciebie, to kim ty jesteś, dając przyzwolenie na okradanie uczciwych i naprawdę potrzebujących?
Teraz pomyśl - daj 820 zł w tym przypadku a daj tam gdzie dziecko to tzw. warzywko.
Prześpij się z tym a potem się udzielaj.
~Iza

Napisano: 04 lut 2014, 19:28

iza ty tępa baranico,wiesz na co choruje,ale ci ŻALLLLLLLLLLLLLLL ,bo jej przysługuje a ty musisz jej przyznac .CHoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
~....

Napisano: 05 lut 2014, 9:57

nie wiem po co te teksty, opiekę nad dzieckiem ma matka tak jest na wyroku, jest zobowiązany do alimentów i finito odmowa i niech się odwołuje
~mc

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x