czy przyznać bezikowezameldowanie w Polsce - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 22 gru 2008, 15:36

Czy przyznac becikowe jeśli rodzice sa zameldowani w Polsce ale przebywają za granicą. teraz przyjechali na miesiac do Polski i złozyli wnioseko becikowe na dziecko urodzone w Londynie. tam nie pobierali becikowego. Mam przetłumaczony akt.Czy przyznac becikowe?
~alicja

Napisano: 23 gru 2008, 14:51

akt musi być Polski a nie tłumaczony
~bozena

Napisano: 23 gru 2008, 23:26

no właśnie, jak to właściwie ma być załatwione, nie mieszkają w Polsce, nie mają aktu umiejscowionego w Polsce, nie mają peseli, przyjeżdżają tylko po zapomogę. Czy np. brak pesela i polskiego aktu może być powodem decyzji odmownej?
~ela

Napisano: 29 gru 2008, 10:22

a gdzie jest zapis że polski akt urodzenia a nie tłumaczony? kobitka zadała mi pytanie a ja w końcu sama już chyba nie wiem
~justa

Napisano: 29 gru 2008, 13:20

ja mam przetłumaczony ale nie wiem
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 30 gru 2008, 13:18

w Polsce muszą być polskie dokumenty czyli zielony akt urodzenia, a becik im się nie należy art.1 ust.3/nie zameldowanie a zamieszkanie jest brane pod uwagę.
~graża

Napisano: 02 sty 2009, 15:28

Ja też mam podobny przypadek kobitka przyjechała do Polski z Irlandii (pewnie na święta) i podczas tego pobytu zameldowała dziecko urodzone w czerwcu w Irlandii i tez chciałaby becikowe i to teraz bo 20 stycznia znów wyjeżdża...śmiesznie co?
~kama

Napisano: 02 sty 2009, 15:30

a akt urodzenie dopiero się pisze w naszej ewidencji tzn napisze się kiedy przyjdzie z Warszawy PESEL dziecka
~kama

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x