czy przyznać ojcu który samotnie wychowuje dziecko - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 07 wrz 2016, 15:06

a możesz mi przesłać skan?
aaaniagops

Napisano: 07 wrz 2016, 15:15

nie szedłbym w tę stronę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 wrz 2016, 15:19

nie planuję przyznać mu tego świadczenia, tylko zawiesić postępowanie i zaczekać na zakończenie postępowania o zmianę miejsca zamieszkania dziecka
aaaniagops

Napisano: 08 wrz 2016, 11:12

miałam coś w podobnej sytuacji tzn. rodzice się rozwiedli ok. 2009 r., wyrokiem sądu dziecko został przy matce a ojciec miał płacić alimenty, ale krótko po tym matka zostawiła dziecko z ojcem i poszła w świat (nie ma z nią żadnego kontaktu, nikt nie wie gdzie ona jest). ojciec do chwili obecnej zajmuje się dzieckiem.złożył wniosek na 500+, pracownik poszedł na wywiad i nie wiem czy dobrze zrobiliśmy ale przyznaliśmy mu świadczenie (w między czasie tata formalnie załatwia sprawy, ale ciężko jest jak kogoś trzeba szukać po świecie)!
zagubiona
Referent
Od: 26 kwie 2016, 21:13
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2016, 7:53

zagubiona pisze:miałam coś w podobnej sytuacji tzn. rodzice się rozwiedli ok. 2009 r., wyrokiem sądu dziecko został przy matce a ojciec miał płacić alimenty, ale krótko po tym matka zostawiła dziecko z ojcem i poszła w świat (nie ma z nią żadnego kontaktu, nikt nie wie gdzie ona jest). ojciec do chwili obecnej zajmuje się dzieckiem.złożył wniosek na 500+, pracownik poszedł na wywiad i nie wiem czy dobrze zrobiliśmy ale przyznaliśmy mu świadczenie (w między czasie tata formalnie załatwia sprawy, ale ciężko jest jak kogoś trzeba szukać po świecie)!
Ulżyło mi, że nie tylko ja tak postąpiłam :)
pilotka

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x